torstai 26. heinäkuuta 2018

Pihahommista alakerran kimppuun!

Piha on saanut kesän aikana kivasti ilmettä ja moni asia ovat valmistunut. Pergola on tämän kesän osalta valmis, katto siihen tehdään vasta ensi vuonna. Kivikasa on lähes olematon, niistä kivistä on tehty pengerryksiä, maisemointia, kivimuuria ja koristeltu pergolan pielustoja. Marjapuskat on kaivettu villiintyneen kasvillisuuden seasta esiin. Ja paljon muuta on puuhattu pihalla viimeisten kuukausien aikana. Kesää on toki vielä jäljellä, mutta mitään suurempaa ei enää tänä vuonna pihalla ahkeroida. Pitää niitä hommia jättää tulevillekin kesille! Ja nauttia siitä, mitä on tähän mennessä saatu valmiiksi. Ja on me nautittukin. Niin omalla porukalla kuin vieraidenkin kesken.Myös lomat on omalta osaltani tältä erää lomailtu ja palasin sorvin ääreen maanantaina. Muu perhe lomailee vielä ensi viikon ja itsellänikin on perjantait vielä vapaana tällä ja ensi viikolla, joten saadaan viettää pitkät viikonloput koko perheen voimin.

Arjessa ollaan siis kiinni jo ainakin toisella jalalla. Vaikka aika paljon leppoisampaa on käydä töissä muun perheen lomaillessa. Ei tarvitse aamuisin viedä lapsia päiväkotiin ja tuntuu, että ei ole niin kiire koko ajan. Lasten harrastuksetkin on vielä kesätauolla hyvän tovin, joten niidenkin osalta illat on leppoisia.Täällä kotona oltiin heiluttu vasaroiden ja lekan kanssa alkuviikosta ihan urakalla, mies oli purkanut lasten kanssa alakerrasta hieman väliseiniä. Pikkuhiljaa siis päästään kiinni alakerrankin remontointiin! Mutta todellakin pikkuhiljaa, aikatauluja ja deadlineja ei ole asetettu, tehdään, kun siltä tuntuu.

Pieni katsaus kuitenkin jo nyt sinne alakertaan...

Alakerrassa oli hieman oudot huonejaot ja seinät menee hyvin pitkälti uusiksi. Myös suunnitelmat ovat matkan varrella hieman muuttuneet ja tällaista olisi nyt tulossa:


Ylempi pohjapiirros on siis lähtötilanne ja alempi kuva tuleva huonejärjestys. Aikuisten makuuhuoneeseen tulee liukuovi, mutta työhuone jää avoimeksi. Viimeisimpänä kuningasideana todettiin, että myös alakerran eteiseen laitetaan 2metriä leveät liukuovikaapistot. Alunperin olin ajatellut, että makuuhuoneen puolelle ei tule ollenkaan kaappeja, vaan vaatesäilytys on työhuoneessa. Makkariin mahtuu kuitenkin myös kaksi metriä leveä liukuovikaapisto, joten todettiin, että viisihenkisessä perheessä kiinteää kaappitilaa ei varmasti koskaan ole liikaa, ja laitetaan siis nyt sekä eteiseen että makuuhuoneeseen leveät kaapistot. Kirjoittelen varmasti tästä huonejärjestyksestä, kiinteistä kalusteista ja sisustuksesta vielä ihan omassa postauksessa!

Ihanaa aurinkoista kesäviikonloppua, palataan viimeisään ensi viikolla alakerran tarkempien suunnitelmien muodossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luetuimmat