tiistai 10. heinäkuuta 2018

Pergolan tilannekatsaus

Nyt olisi vuorossa pieni katsaus, mitä meidän pergolaprojektille kuuluu. Projekti on siis vielä kesken, mutta en malta olla vilauttamatta täälläkin näitä kuvia! Oon niin fiiliksissä tästä, että en meinaa pysyä housuissani. Niin onnellinen, että meillä on nykyään iso piha, jonne saa toteuttaa näitä haaveita!Hyvin on saatu pergolaa eteenpäin, enää puuttuu yksi pystytolppa takaosasta, takaosan rimoitukset sekä katoksen poikkipuut. Muutama poikkipuu siellä on, kun mallailtiin, minkä paksuisia puita ostetaan. Lisäksi koko pergola katetaan vielä valokatteella, mutta se osa jää todennäköisesti vasta ensi vuoteen. Lisäksi tietysti sivut pitää vielä siistiä ja todennäköisesti pergolaa tulee kiertämään suuret kukkalaatikot, joihin istutan villiviiniä tai jotain muuta köynnöstä, joka toivottavasti tulevaisuudessa peittää pergolaa kauniisti.


Pergolaan johtaa avoterassiosuudelta kaksi porrasta. vasemmalla puolella portaita on kaivon kansi, jonka päällä on nyt iso kasvi, sen tilalle tulee avotulipaikka. Oikealle puolelle portaita olin ajatellut yrttilaatikoita, mutta päädyttyäni tekemään alapihalle hieman laajemmat istutukset, päätin kasata tähän portaiden vireen vain luonnonkiviä. Ne onkin todella kivan näköiset! Alapihalla oleva lasten trampoliini peittyy vielä kivasti, kun saadaan takaosaankin rimoitukset valmiiksi. Mutta pergolassa istuessa näköyhteys trampalle säilyy.

Pergola on tehty painekyllästetystä puusta, jota ei suositella maalattavan ainakaan vuoteen. Ensi kesään asti siis pergola on tällainen puun värinen, mutta katsotaan sitten, josko tuo maalattaisiin kokonaisuudessaan. Terassilaudoitus, eli siis lattiaosa jää puun väriseksi, mutta muuten tuo voisi olla aika upea mustana! Osa kattoparruista on vielä liian pitkiä, mutta ensin keskitytään saamaan rimoitukset koko pergolan osuudelle valmiiksi. Näin saadaan pergolasta turvallinen, vaikka käytössä se on meillä tässä jo keskeneräisenäkin ollut...


Vaikka hommat on vielä vaiheessa, pystyn jo näkemään kuinka ihana tämä on täysin valmiina. Tästä tulee täydellinen! Pergolakuvia luvassa varmasti kyllästymiseen asti, kunhan se on kokonaan valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luetuimmat