tiistai 3. heinäkuuta 2018

Liukuovi lastenhuoneen väliovena

Pojan huone rakennettiin remontin yhteydessä entisen ruokailutilan paikalle. Huoneeseen ei haluttu perinteistä väliovea, vaan alusta asti oli selvää, että siihen tulee liukuovi. Muutaman kuukauden poika oli ilman ovea kokonaan ja onneksi ei hosuttu oven ostamisen suhteen, sillä jälleen kerran paikallinen facebook-kirppis yllätti ja löydettiin sitä kautta vielä avaamattomassa paketissa ollut, myyjällä käyttämättä jäänyt liukuovi. Ja vain murto-osalla uuden hinnasta!


Ovi on ollut paikallaan nyt jo hyvän tovin ja on osoittautunut käytössä oikein mainioksi. Tokihan liukuovesta kuuluu pieni ääni sitä avatessa ja sulkiessa, mutta se on pikkujuttu sen etuihin verrattuna. Liukuovi ei vie tilaa ja on siisti sekä moderni ratkaisu.


Ovi oli helppo asentaa. Lattiassa on kiinni ohjuri, jonka myötä ovi ei pääse heilumaan ja huoneen sisäpuolella on kisko, jossa ovi roikkuu ja sen edessä peitelista, joka tuli oven mukana. Erittäin siisti toteutus.


Ovessa on pyöreä metallinen upotettu kahva, josta ovea on helppo sulkea ja avata. Vaikka ovi on melko painava, jaksavat lapsetkin sitä helposti käyttää. Ja tällä hetkellähän tuo ovi laitetaan kiinni lähinnä vain iltaisin pojan käydessä nukkumaan.

Myös alakertaan meidän aikuisten makuuhuoneeseen on tulossa liukuovet. Sinne tosin haaveilen pariovista. Huone rakennetaan kokonaan uusiksi, joten oviaukosta voi tehdä just sen kokoisen kuin haluaa. Suuri oviaukko ja pariovet mahdollisesti maitolasilla olisivat haavelistan kärjessä!

4 kommenttia:

 1. Näppärä ja siisti ratkaisu :)

  VastaaPoista
 2. Meillä on yhdessä huoneessa seinän sisään liukuva ovi, se on ollut todella hyvä ratkaisu. Antaa mahdollisuuden kalustaa/sisustaa koko seinän, eikä tarvi miettiä avautuvaa ovea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seinän sisään liukuva ratkaisu on kyllä kaikista paras! :)

   Poista

Luetuimmat