tiistai 19. kesäkuuta 2018

Viikonlopun työleiri

Viime viikonlopun "työleiri" tässä kotipihalla sujui erittäin työntäyteisesti ja nopeasti. Kaikki kolme lasta pääsivät koko viikonlopuksi mummin ja ukin kanssa mökkeilemään, joten meillä oli miehen kanssa mahdollisuus tehdä hommia vähän ripeämmässä tahdissa koko viikonloppu. Jotenkin tuo töiden tekeminen on pikkasen tehokkaampaa kahdestaan kuin viidestään!

Paljon saatiinkin aikaiseksi! Talon sivustan entinen savikasa on enää muisto vain, pihavaloille on kaivettu kaapelit maahan ja pergolan kansilaudoitus on valmis!Talon sivustassa oli ennestään kaksi jo hyvin suureksi kasvanutta vuorimäntyä ja ongelma oli se, että ne kasvoivat aikalailla talossa kiinni. Talven salaojarempan myötä liian lähellä taloa kasvaneet kasvit saivat lähtöpassit, mutta salaojaremontin jälkeen talon sivusta ja koko rinne oli pelkkä savikasa. Olemme kärränneet maata pois kottikärrykaupalla, siirtäneet suuria kiviä reunustaksi ja lopulta istutimme pieniä tuivioita vähän etäämmäksi talon sivustasta. Talon viereenhän ei suoraan suositella istutettavaksi mitään ja nyt kasvillisuuden ja talon välissä onkin vajaa pari metriä tilaa, jossa sitten kulkee ne salaojat ja on salaojasorat.


Tuivioiden välit täytin pienemmillä kivillä ja lopulta mustalla koristekatteella. Suurien kivien lomiin laitoin vielä äitiltä mökiltä saatuja hopeahärkkiä ja talvioita. Nämä ovat vielä vähän säälittävän näköisiä, mutta toivottavasti siitä hieman leviävät! Kivien siirtämisessä olikin muuten aikamoinen homma, tämän kokoisia kiviä ei ihan kantamalla paikoilleen laitettu, vaan niitä kammettiin paikoilleen mitä ihmeellisimmällä tavoilla. Suurin kivi vedettiin liinojen avulla autolla alapihalta lähemmäksi!

Tämän rinteen toisella puolella siis on talo ja toisella puolella meidän pihatie, jonka päällysteenä on ainakin toistaiseksi kivituhkaa. Rinteen ylä- ja alapäihin tulee pylväsvalot, jotka laitoimme jo tilaukseen ja niiden pitäisikin saapua vielä tänä iltana. Mitään pihavaloja ei tässä ennestään ollut ja talvella talon sivusta oli todella pimeä.Koska talo on 80-luvulla rakennettu, valitsimme pihavaloiksi hyvin perinteiset käpy-valaisimet. Näitä samoja meille tulee seinäversioina etuoven molemmin puolin sekä alaoven tuntumaan ainakin yksi, mahdollisesti kaksi. Ennen seinävalojen asentamista aiomme tosin maalata talon ensin.


Niin hyvä fiilis, että tämä rinne on pian ihan valmis. Pikkuhiljaa hyvä tulee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luetuimmat