maanantai 25. kesäkuuta 2018

Valoa pihamaalle

Nyt on pihalle asennettu pihavaloja ja näkee syksyn pimeydessäkin kulkea! Ja kylläpä vaan tulikin viimeistellymmän näköistä. Jännä, miten paljon pihavalot muuttivat ilmettä. Tai siis pelkät tolpat, valoahan näissä vielä ei ole. Kytkennät lamppuihin on tehty, mutta matkalle ulkovaloilta pääkeskukseen tulee vielä yksi ulkopistorasia jouluvaloja varten, jota ei vielä ole ehditty kytkemään, joten pihavaloissakaan ei vielä valoa ole.

  

Valitsimme pihatien varteen kolme perinteistä käpyvalaisinta. Nämä sopivat tyyliltään meidän 80-luvun taloon, mutta mustina ovat mielestäni kuitenkin sopivan modernit. 

Ostimme erikseen maatuen, tolpat ja itse valaisimet. Kaivoimme kuopat haluttuihin kohtiin ja jotta valot saatiin helposti suoraan, laitoimme kuopan pohjalle pienen betonilaatan, johon porasimme maatuen kiinni. Sitten vaan sähköjohto paikoilleen, tolppa kiinni ja maata laatan ja maatuen ympärille. Tolpilla oli korkeutta 150cm, joista jouduimme vähän sahaamaan pituutta pois. Pylväät ovat korkeammalla kuin missä kävellään ja mallailimme korkeutta miettimällä katselukorkeutta kävellessä valaisinten ohi. Nyt niiden pitäisi olla sopivalla korkeudella, että valo ei häikäise ohi kävellessä.


Tieltä katsottaessa ensimmäisen valaisimen ympärys on vielä kesken, siihen olen suunnitellut jotain istutuksia olemassa olevien kuunliljojen lisäksi, mutta nämä suunnitelmat ovat vielä vaiheessa. Talon vierustan rinne puolestaan on nyt valmis valaisinten myötä ja siitä tulikin oikein onnistunut ja tyylikäs kokonaisuus.Taas yksi asia valmis pihalla!

4 kommenttia:

 1. Rauhallisen tunnelmainen ilme! Voin vain kuvitella millaiset tämä näyttää syksyllä kun hämärtyy. ä

  VastaaPoista
 2. Tyylikäs tuli tuosta rinteestä ja on se kyllä jännää miten nuo entiset inhokit, käpyvalaisimet ovat alkaneet näyttää taas juuri niin oikeilta. Samoja olemme pohtineet omalle pihallekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pia! Ja ihan kuule samaa olen miettinyt näiden lamppujen suhteen, mutta ovat juuri täydelliset ja kuitenkin ajattomat! :)

   Poista

Luetuimmat