torstai 7. kesäkuuta 2018

Kivimuurin tekoa

Meidän pihanlaitto elää tässä kokoajan tilanteen mukaan. Viime viikonloppu oli tarkoitus pyhittää pergolalle, mutta kävikin niin, että saatiin sopivasti perjantaina suuri kivikuorma läheiseltä louhittavalta tontilta, joten viikonloppu pakerrettiin sitten kivihommissa.

Mies bongasi tosiaan Facebookin kirppisryhmästä annetaan-ilmoituksen, jossa lupautuivat tuomaan kuorman kiviä lähialueelle ihan ilmaiseksi. Me oltiin toki heti käsi pystyssä ja päätettiin, että tehdään etupihan nurmikon rajaus siis sittenkin luonnonkivillä. Olimme suunnitelleet joko muurikiveä tai luonnonkiveä ja päätös oli siis harvinaisen selvä, kun luonnonkiviä ilmaiseksi tarjoudutaan pihalle asti tuomaan! Tässä säästettiin pitkä penni...


Ja toisaalta vanhaan taloon sopii ehkä paremmin rennommin asetellut luonnonkivet kuin luotisuoraan asennetut muurikivet. Luonnonkivien kanssa pääsee myös paljon helpommalla, sillä niiden alle ei tarvitse tehdä samanlaista routasuojausta ja pohjatöitä kuin muurikivien alle olisi pitänyt tehdä.

Hien sai kyllä ihan mukavasti pintaan viime viikonloppuna kiviä kantaessa ja käsistä löytyi ihan uusia lihaksia! Meni kyllä astetta kovemmasta treenistä tämä puuha!

Kiviä on nyt aseteltu rajaamaan etupihalle tuleva nurmialue meidän pihatiestä sekä talon etuovelle johtavasta kävelyosuudesta. Tuossa nurkassa oli alkanut kasvamaan sopivasti kuunliljoja ja päätinkin rajata siihen erillisen alueen istutuksia varten. Tähän tulee vielä yksi puska kuunliljaa sekä todennäköisesti jotain havua. Kivien alle on laitettu suodatinkangas, jolla toivottavasti estetään rikkakasvien puskeminen kivien välistä.


Tuossa etupihan savikasassahan kasvoi alkujaan nurmikko, joka myllääntyi pahasti talvella tehdystä salaojaremontista. Tähän tilaamme lisää multaa, jotta maa hieman nousee ja istutamme nurmikon. Kiviä astellaan tarpeen mukaan lisää.


Vielä etupihalla on hyvin karun näköistä ja kivetkin näyttävät erittäin irrallisilta, mutta kunhan vedetään pihavalojen kaapelit, saadaan tilattua multaa ja kokonaisuus alkaa hahmottua paremmin.

Tämä viimeisen kuvan pylväs on muuten ihan suosikkini. Pihatien reunoilla on kummallakin puolella nämä vanhat pylväät ja kaikessa karuudessaan ovat ihan super ihanat!

Onhan tuo siis vielä melko alkutekijöissään ja hommia riittää ihan kiitettävästi, mutta kivasti on alkuun päästy tämän etupihankin osalta ja toivotaan, että loppukesästä tuossa jo nurmikko vihertäisi!

2 kommenttia:

  1. Ihan huippu löytö nuo kivet! Piha hahmottuu hiljalleen, aika ihanaa eikö? Ihanaa päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kivet olivat kyllä mahtava löytö! Ja on kyllä ihanaa, että pihasta tulee pikkuhiljaa viimeistellympi ja oman näköinen. :) Paljon työtä on vaatinut ja vaatii edelleen, mutta lopputulos onneksi aina palkitsee.

      Poista

Luetuimmat