perjantai 1. kesäkuuta 2018

Kesä, Kesä, Kesä!!!

Heippa pitkästä aikaa ja hyvää kesäkuuta! Se on nyt virallisesti kesä.

Blogi on jäänyt pahasti kesäisten säiden jalkoihin, eikä kotikonetta ole tullut edes avattua pariin viikkoon. Viikot menevät aivan hurjaa vauhtia ja viime viikkoihin on tietysti mahtunut pojan synttäreiden juhlimista, lasten kevätjuhlia sekä harrastusten päätösnäytöksiä, mitkä tuovat aina sitä extraohjelmaa jo valmiiksi kiireisiin viikkoihin. Ja kyllähän näissä säissä kaikki ylimääräinen aika pitää viettää pihalla!

Pihahommat eivät ole valitettavasti juurikaan edenneet viime viikkoina, ei olla yksinkertaisesti ehditty tekemään hommia omalla pihalla. Tällä viikolla tosin levitettiin pergolan rungon alle suodatinkangas sekä hiekat. Tämä viikonloppu tullaankin pyhittämään pihahommille! 


Syreenit kukkivat kauniisti pihalla ja muutenkin on ollut kiva huomata, mitä kaikkea pihalla kasvaa. Tälle kesälle en vielä ehdi yrttilaatikoita laittaa. Hyötypuutarha on tulossa terassin välittömään läheisyyteen ja sen laittaminen edellyttää, että terassi ja pergola on valmis. Istutellaan niitä yrttejä sitten ensi vuonna!
Mielessä on niin paljon kaikenlaista puuhaa, mitä haluaisi tehdä. Koska aika ei kuitenkaan tänä kesänä riitä kaikkeen, täytyy hieman priorisoida. Ensisijaisesti tehdään terassi kokonaisuudessaan valmiiksi, sen jälkeen talon toinen sivusta pitäisi siistiä. Tämän projektin alla olevalla puolella kulkee meidän oma pihatie ja tien ja talon välinen alue laitetaan kuntoon. Tällä hetkellä se on yksi saviaineskasa, johon talon vieressä olevan soran jälkeen istutetaan todennäköisesti joitain matalia havukasveja sekä ympärille luonnonkiviä. 


Lisäksi luvassa olisi talon maalausta. Meidän talon julkisivu on päädyistä tiiltä ja toisilta sivuilta puuverhoiltu. Puuverhoilu on tällä hetkellä ruskea, mikä ei ole meidän juttu. Koemaalausta varten on jo valmiiksi mustaa maalia ja hyvin todennäköisesti julkisivu maalataan mustiksi ja ikkunanpielet valkoisiksi. Talon ilme modernisoituu varmasti huomattavasti! Sokkelin maalaus jätetään varmasti suosiolla jollekin toiselle vuodelle. Olenkin hieman harmitellut, että näinä superaurinkoisina viikkoina ei ole ollut aikaa maalauspuuhiin. Säät olisivat nimittäin nyt suosineet ulkomaalailuja!

Kuvissa olevat Ecofurn tuolit ovat muuten osoittautuneet käytössä just niin ihaniksi kuin ajattelinkin! Todella tyytyväinen tähän valintaan.

Ihanaa aurinkoista viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luetuimmat