torstai 3. toukokuuta 2018

Terassikalusteiden valinta

Ensimmäinen osio terassista on periaatteessa valmis. Tämä ensimmäinen osio muodostuu avoterassista, jonka toiseen päätyyn tulee pienet portaat, jotka johtavat katetulle pergola-alueelle. Tämän avonaisen terassin toiselle puolelle tehdään vielä säleaita ja viimeistellään reunoja, mutta itse terassilaudoitus on siis valmis. Kuvia en vielä viitsi laittaa, kun ympäristö on niin keskeneräinen!

Avoterassilla on kokoa vajaa 30m2, ja tälle alueelle sijoitetaan grilli, istuskeluryhmä sekä ruukkuistutuksia. Katetun pergolan alle tulee katosta roikkuva pallotuoli sekä ruokailuryhmä.


Ruokaryhmä, grilli ja kattoon asennettava riipputuoli meillä on valmiina, mutta nyt mietinnässä on istuskeluryhmä avoterassin puolelle.

Pitkään mukamas haaveilin polyrottinkikalusteista, mutta nyt niitä katseltuani, en meinaa löytää yhtään silmääni miellyttävää kokonaisuutta. Muutama ihan kiva on kyllä on löytynyt, mutta näissä olen sitten jäänyt miettimään pehmusteiden paksuutta ja määrää. Suomen yleensä melko sateinen kesä kun ei ole otollisin paikka pehmusteille, vaikka ne lupailevatkin olevan säänkestäviä. Paksut pehmusteet imaisevat kuitenkin varmasti kiitettävästi vettä eivätkä kuivu ihan hetkessä. Pehmusteet pitäisikin varmasti melko usein nostaa sateelta suojaan.

Kun istuskeluryhmän paikka on tosiaan päätetty ainakin nyt olevan avoterassin puolella, olenkin miettinyt muitakin vaihtoehtoja. Olemme ajatelleet, että ruokaryhmä on kivempi pitää katoksen alla ja useammin varmasti haluamme ennemmin syödä ulkona vaikka hieman ripottelisi vettä, enkä myöskään tykkää syödä suorassa auringonpaisteessa, joten senkin puolesta katos ruokapöydän päällä on oikein passeli ratkaisu.

Emme ole auringonpalvojia kumpikaan mieheni kanssa, joten varsinaisia auringonottotuoleja emme tarvitse. Haluan, että istuskeluryhmässä pystyy kahvitella, istua iltaa vieraiden kanssa ja lukea. Tilaa pitää olla helposti ainakin viidelle ja istuskeluryhmän sen muotoinen, että lisätuoleja voi napata ruokapöydän äärestä, mikäli porukkaa on enemmän.

(Kuvat: veke.fi)

Hyvin vahvoilla valinnan suhteen olisi nämä kauniit Ecofurn puutuolit, jonka lisäksi voisi ostaa samaa sarjaa olevan daybedin. Daybedille voisi tarvittaessa heittää pehmusteita (kevyitä, ohuita, pestäviä ja nopeasti kuivuvia), siinä voisi makoilla, jos sikseen tulee, mutta ennen kaikkea siinä mahtuisi varmasti kolme-neljä ihmistä istua. Pöydäksi tämän ryhmän keskelle voisi olemassa olevista kuormalavoista tuunata kahvipöydän. Kokonaisuus olisi varmasti kaunis, mutta myös käytännöllinen. Nuo tuolit ovat myös todella hyvät istua! Toinen vaihtoehto olisi ostaa viisi kappaletta pelkästään näitä tuoleja, mutta sitten optio makoiluun menetettäisiin.

Haluan tehdä pitkäaikaiset kalustevalinnat, jotka miellyttävät silmää vuodesta toiseen ja olisivat mahdollisimman käytännölliset. Valitettavasti Suomessa kuitenkin täytyy muistaa, että terassikausi on loppujen lopuksi melko lyhyt ja valinnat terassikalusteiden suhteen on oltava järkevät ottaen huomioon ilmasto ja puitteet ulkona oleskelulle. Näissä puukalusteissa myös houkuttelisi aito puu, jotenkin se muovi niissä polyrottinkikalusteissa hämää itseäni...

Olen ihan viittä vaille laittamassa näitä Ecofurnin kalusteita tilaukseen. Kerrohan mielipiteesi parhaasta ratkaisusta terassin istuskelualueelle!

2 kommenttia:

  1. Kauniit ovat kalusteet! Daybed eritoten on hieno! - sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Nämä lähtikin jo tilaukseen! :)

      Poista

Luetuimmat