maanantai 7. toukokuuta 2018

Lasten piha

Nyt on ollut paljon täällä blogissa puhetta terassin rakentamisesta ja pihahommista, jatketaan edelleen pihahommilla, mutta lasten näkökulmasta.

Toki terassia ja pergolaa yms tehdään koko perhettä varten, mutta kun lapset ovat pieniä, arvostavat he vielä niitä istuskelutiloja enemmän ihan muita juttuja.

Viime viikonloppuna ostettiin pihalle trampoliini ja lisäksi suureen mäntyyn kiinnitettiin köysitikkaat. Nämä molemmat tuntuvat olevan erittäin paljon lasten mieleen, eikä heitä ole meinannut saada iltaisin sisälle.

(Kuvat: Prisma, Acon, Halpahalli, Kärkkäinen, Toys r us)


Edellisessä kodissa meillä oli oikeastaan vain hiekkaleluja, haravoita, lapioita yms. Lisäksi kesällä pihalla oli pieni uima-allas sekä kroketti. Muutamia näitä pienempiäkin hankintoja olen lapsille pihalle tehnyt, ostin esimerkiksi renkaanheittopelin, heittäessä palloksi muuttuvan frisbeen sekä tarrapallopelin.

Vielä olemme kuitenkin miettineet yhtä jotain isompaa kiinteää juttua trampan ja köysitikkaiden lisäksi. Toki meillä on pihan perällä se vaja, josta jo kirjoittelin, että haaveilen sen muuttamisesta leikkimökiksi. Vajan edessä olisi kuitenkin vielä erittäin hyvin tilaa jollekin isommalle lasten jutulle. Vaihtoehtoina on pyörinyt mielessä toki perinteiset keinut tai yksi iso hämähäkkikeinu, kiipeilyteline tai sitten esimerkiksi kuormalavoista tuunattu kioskileikki.

(Kuvat: Bauhaus, Prisma & Miimiin koti)

Kioskia olisi hauska tehdä ja koska kotileikit ovat suosittuja, uskon, että siinä syntyisi ihan hyvät leikit, kiipeilyteline puolestaan olisi kivaa liikuntaa, roikkumista jne lapsille (myös itselle!) ja keinut puolestaan ehkä takuuvarmin viihdyttäjä.

Näillä näkymin hiekkalaatikkoa ei meille olisi tulossa ollenkaan, mutta täytyy nyt katsoa vielä sen tarpeellisuutta ja jos lapset tuntuvat sitä kaipaavan, on sekin helppo toteuttaa.

Mitä puuhia teillä on pihalla lapsia varten?
Mitä sinä laittaisit trampan ja köysitikkaiden lisäksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luetuimmat