keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

Viimeistelyjä yläkerrassa - lattialistojen asentaminen ja uudet väliovet

Hitaasti, mutta varmasti myös ne viimeistelyasiat ovat valmistuneet meidän yläkerrassa. Lattialistat on asennettu ja keittiöstä osittain purettu seinänpätkä on saanut ylleen siistin tammitason. Näiden asioiden valmistuminen vaikutti kyllä yleisilmeeseen merkittävästi! Vahasin tammitason kertaalleen kuultovalkoisella vahalla ja näin se sopii täydellisesti vaaleisiin työtasoihin. 
Lisäksi remppavaiheessa ei osattu päättää, mitä tehdään vanhoille välioville, joita yläkertaan jäi neljä kappaletta. Oltiin ajateltu ja myös toivottu, että näitä ei tarvitsisi uusia, vaan voitaisiin kunnostaa vanhat väliovet. Nyt kuitenkin kaiken muun ollessa uutta ja siistiä, todettiin, että väliovet on parempi vaihtaa kokonaan uusiin. Ilme raikastui kertaheitolla!


Etenkin wc:n ovi oli huonossa kunnossa, siinä oli huonosti paikattuja koloja ja ovi oli kellastunut todella paljon. Kunnostaminen olisi tuntunut kohtuuttoman työläältä vaihtoehdolta. Päädyttiin ostamaan K-raudasta Cello-merkkiset väliovet. Nämä taisivat olla halvimmat mahdolliset väliovet. Ei koettu tarpeelliseksi panostaa tällä kertaa sen enempää oviin, kolmen lapsen kanssa jälkiä tulee varmasti niihin kalliimpiinkin versioihin, joten päätettin, että nämä 40€/kpl maksaneet väliovet riittävät meille ja saadaan erittäin paljon freshimpi look. Tuo wc:n ovi on pääsääntöisesti kiinni ja ovi näkyy oikeastaan koko yläkertaan. Vanhat ovet olivat täysin sileät laakaovet ja samanlaiset valittiin uusiksi. Lopputulos on todella hyvä!

Lattialistoiksi valittiin valkoiseksi maalatut mäntylistat. Suorat linjat ja oikeaa puuta. Aloitettiin listoittaminen viimeistelynaulaimella, mutta vaihdettiin lennosta toteutustapaa ja päädyttiin liimaamaan loput listat. Viimeistelynaulaimesta jää kuitenkin pienenpieni jälki, joka jotenkin tuntui hieman häiritsevältä, vaikka naulojen kohtiin töpäytettiin pienet pisarat listamaalia. Liimaamalla listoitus saatiin toteutettua erittäin siististi.


Esimerkiksi tässä eteisessä listoja ei laitettu lipaston taakse ollenkaan. Miellämme nuo lipastot lähestulkoon kiinteiksi eteisen kalusteiksi, joita ei olla vaihtamassa. Nämä ovat käytännölliset, tarpeelliset ja kivan näköiset säilytyskalusteet, jotka on lisäksi ruuvattu seinään kiinni. Jos listat olisi lipaston taakse laittanut, jäisi lipastojen taakse inhottava kolo keräämään pölyä ja pikkutavaroita. Ja näin lopputulos ja viimeistelty ja harkitun oloinen.


Meillä ei ole aiemmin ollut valkoisia lattialistoja, joten toivon todella, että nämä myös pysyvät siisteinä pitkään. Edellisessä kodissa meillä oli tammilistat, jotka tietysti värin puolesta ovat paljon armollisemmat.


Pieniä, mutta kuitenkin niin suuria juttuja tällaiset listoitusasiat. Ja yllättävän nopeastihan nämä saatiin asennettua, usein isojen remonttien jälkeen tällaiset listoitukset tuppaavat vain jäämään roikkumaan ja odottamaan sitä kuuluisaa inspiraatiota!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luetuimmat