sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Sopisiko meidän pihalle kuntta?

Eilen tuli käytyä Kevätmessuilla. Pää on niin täynnä ideoita, että ei mitään rajaa.

Yksi ajatus ylitse muiden nosti kuitenkin päätään. Ei tietysti mikään uusi idea, onhan näitä nähty jo monen monta vuotta, mutta ajatus kuntan eli metsäpohjan siirtämisestä omalle pihalle tuli hyvin voimakkaana mieleen.

(Kuvat: kuntta.fi)

Meidän etupihalla on tontin rajalla kaupungin tien edessä mäntyjä ja ns. nurmialueella on yksi tuija. Olemme suunnitelleet rajaavamme tämän nurmialueen (lue: kaivurin mylläämän savi-kivi-sekasorron) etuovelle johtavasta kulkuväylästä kivimuurilla. Tilaamme multaa, jotta maa nousee hieman ja aluksi olimme tosiaan ajatelleet istuttavamme uutta nurmikkoa vanhan myllätyn tilalle. Jälleen kerran messuilla kunttaa nähtyäni, rupesin ihan tosissani ajattelemaan, että metsäpohja varpuineen, sammaleineen ja kanervoineen voisi sopia tuolle alueelle oikein hyvin!


Kunttaa suositellaan varjoiselle paikalle ja sitähän tuo meidän etupiha on. Lisäksi etupihalla kasvavat männyt oikeastaan huutavat seurakseen metsäpohjaa eikä niinkään nurmikkoa. Eikä varmaan tuijakaan näyttäisi hullummalta metsäisemmässä ympäristössä, onhan tuokin havukasvi vaikka sitä nyt ei ihan metsässä kasvakaan...

Kuntassa houkuttelee myös sen helppohoitoisuus, nurmikkoa kun joutuu leikata, paikata, lannoittaa, kalkita ja ties mitä. Kuntta on kuitenkin tietysti huomattavasti kalliimpaa kuin nurmikon siementen heittely... Äkkiseltään katsottuna bongasin kunttaa netissä hintaan 17 euroa neliö. Sadalle neliölle se tietysti tarkoittaisi käden työntämistä taskuun eikä ihan halvalla tuota kaunista metsänpohjaa etupihalle saisi. Toisaalta mietin myös sitä, että kuntta ei kestä kovaa kulutusta eikä sitä varsinaisesti suositella lapsi- tai koiraperheelle... Mutta eipä tuo etupiha oleskeluun olekaan tarkoitettu ja tekemällä lapsillekin selväksi, missä ne kulkuväylät kulkee, ei siinä oikeasti tarvitse oleskella.

Kuntta tuntuisi lisäksi oikein sopivalta vaihtoehdolta tällaiselle kaikki-mulle-heti -tyypille, sillä kun saa valmista pintaa vuorokaudessa!

Mikäli pihahommat ovat mielessä ja haluat pään vielä enemmän sekaisin mahtavista ideoita ja kauniista toteutuksista, suosittelen suuntaamaan Helsingin Messukeskukseen. Kevätmessut ovat käynnissä vielä tänään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luetuimmat