perjantai 13. huhtikuuta 2018

Pihakuume

Kevät on totisesti saapunut.

Sen huomaa ulkona, mutta ennen kaikkea sen tuntee lisääntyneenä pihakuumeena. Ajatukset ovat olleet ulkopuuhissa nyt melko vahvasti ja muutama ajatus tuon pihan suhteen nyt tänne blogiinkin.

Piha on oikeastaan tyhjä taulu, vanhaa kasvillisuutta toki 80-luvulla rakennetun talon pihalta löytyy (onneksi!), mutta esimerkiksi minkäänlaista terassia ei ole. Meidän tontilla on kokoa 1000m2 ja talo on sijoitettu tontille melko lailla toiseen yläkulmaan. Talon toisella sivulla ei siis ole tilaa juuri ollenkaan, etupihaa on jonkin verran ja sitten toisella puolella taloa kulkee oma ajoväylä alas omalle takapihalle ja autotallille. Talo on siis sijoitettu kivasti tontille ja suuri piha jää etupihan ohi kulkevalta tieltä suojaan talon taakse.


Tässä vähän hahmotelmaa pihasta ja suunnitelmaa siitä, mitä sinne tulee. Kuvassa kaikki puut ovat siis olemassaolevia ja mitään suurempia istutuksia ei siis olla tekemässä. Piharemontissa tarkoituksena on lähinnä saada yleisilme siistiksi uusilla päällysteillä kulkuväylille, rajata eri alueita toisistaan, sekä rakentaa hyvät oleskelualueet. Nurmikko tosin vaatii paikkausta ja uuden istuttamista.

Alla kuva parvekkeelta takapihalle niiltä osin, kuin siihen on terassia suunniteltu. (onneksi nuo kaikki viimeisetkin lumet ovat jo oikeasti sulaneet!) Vanhassa kodissa meillä oli n. 30m2 kokoinen terassi, johon mahtui kivasti ruokapöytä ja grilli. Sen lisäksi meillä oli paviljonki, jonka olla oli sohva ja nojatuolit varsinaisen terassin ulkopuolella. Nyt kun tilaa on rutkasti käytettävissä, haluaisin oikeasti suuren terassin, johon mahtuu sohvaryhmä, grilli ja ruokapöytä.


Kokoa terassilla tulisi alustavien suunnitelmien mukaan olemaan n.50m2. Uskon, että tähän tilaan saa hyvin sopimaan 3x3m kokoisen paviljongin ja sen alle ruokailuryhmän, lisäksi grilli sekä rento istuskelupaikka. Riipputuoli jää pienen katoksen alle ulko-oven viereen. Terassin ulkopuolelle olisi tulossa nurmikkoa, trampoliini, istutuslaatikoita hyötypuutarhaa varten sekä mahdollisesti pihakeinu. Pihan perältä löytyy vielä se vaja, josta olemme tosiaan suunnitelleet leikkimökkiä lapsille. Kuvassa terassin vasemmalle reunalle tulisi rimoitus näkösuojaksi.

(Nuo kaikki vanhat laatat poistettiin salaojaremontin yhteydessä)

Etupihalle tulee pieni kuisti, kivetystä kävelyalueelle ja nurmikkoa, joka rajataan kivimuurilla. Etupihan rajalla on isoja mäntyjä ja nurmialueella kiva tuija. Talon sivulla menee meidän ajoväylä, jonka päällystettä ollaan kuumeisesti mietitty. Todennäköisesti ensihätään jätetään se soralle ja mietitään rauhassa lähivuodet, millä se päällystetään. Ajoväylän ja talon välistä poistettiin salaojaremontissa kaikki kasvillisuus ja tämä rinne on suunniteltu päällystävämme ainoastaan kivillä.

(Kuvat: meillakotona.fi, rudus.fi, styleroom.fi (idahhh.blogspot.fi) ja styleroom.fi

Muutama kaunis kuva inspiraatioksi, mitä minnekin olisi tulossa!

Paljon pihapuhdetta siis luvassa, mutta onneksi kaikkea ei tarvitse ahertaa heti valmiiksi. Ihanaa suunnitella ja kunhan jotain pääsee aloittamaan, niin näyttää jo varmasti paljon paremmalta ja pihasta saadaan kaunis ja käytännöllinen!

Niin innoissani suuntaan huomenna Kevätmessuille hakemaan lisää ideoita ja inspiraatiota!

Ihanaa aurinkoista viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luetuimmat