torstai 19. huhtikuuta 2018

Pergolaideoita

En pääse yli tästä pihasuunnittelukuumeesta. Pitäisi tehdä lopullisia päätöksiä etenkin tuon terassin suhteen, niin pääsisi hakemaan tavaraa ja hommiin. Terassia on suunniteltu vähän joka käänteessä, mutta aikaa kunnon suunnitteluun perehtymiselle ei vielä ole ollut. Pitäisi ihan päästä istumaan miehen kanssa alas ja ottaa aika suunnittelulle. Ehkäpä tässä viikonloppuna pitää korkata suunnittelujuoma ja siirtyä pihalle istumaan ihan kahdestaan lasten käytyä nukkumaan! ;)

Nyt kuitenkin mielessä on ollut ajatuksia pergolasta. Olin jotenkin täysin ajatellut, että hyödynnämme olemassa olevan paviljongin ja asetamme sen terassille, jonka alle tulisi sitten ruokailuryhmä. Mies on nyt kuitenkin vakuuttunut ja oikeastaan vakuuttanut minutkin, että katettu pergola olisi parempi idea.

(Kuvat: skonahem.com, evyathome.blogspot.com, marikadelintradgard.se)

Niin, pergolan puolesta puhuisi moni asia. Siihen saa tehtyä kunnon katon, joka suojaa myös kaatosateella, toisin kuin paviljongin kankainen katto. Pergolasta saisi rakennettua isomman kuin mitä paviljonki on. Pergolaan voisi jopa rakentaa osittain seiniä tai rimoituksia ja siihen saisi kauniisti kasvamaan köynnöskasveja. Pergola näyttäisi hyvältä ympäri vuoden, toisin kuin paviljongista joutuu ottamaan vähintään sen kangaskaton pois syksyn tullen.

Sikäli mikäli pergola rakennetaan, tulisi se tuonne terassin päätyyn talosta irralliseksi. Katetun pergolan voisi tehdä niin suureksi, että myös grilli mahtuisi sen alle. Syöminen ei ole kivaa ihan suorassa auringon paisteessa, joten ruokapöytä sopisi hyvin katoksen alle. Toisaalta jos joskus haluaa vaihtelua, voisi sohvaryhmän ja ruokapöydän paikkaa vaihtaa. Suunnittelu ja toteutus täytyykin tehdä niin, että katetusta alueesta tulee tarpeeksi suuri moneen eri tarkoitukseen.Viimeistään näiden Pinterestin ideakuvien myötä taidamme kaikki olla vakuuttuneita pergolaideasta!

(Kuvat: decoholic.org, uniquehomestays.com)

(Kuva: styleroom.se)

Aivan upeita toteutuksia! Tuo viimeinen kuva on kuitenkin ehdoton suosikkini. Kaikessa yksinkertaisuudessaan ihana tunnelma ja toteutus! Nämä ideakuvat olivat nyt avoimia ratkaisuja, mutta eivät varmasti näyttäisi hullumalta katettunakaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luetuimmat