perjantai 27. huhtikuuta 2018

Käytännöllisiä ratkaisuja

Kun aloitimme tämän kodin remontoinnin ja ennen kaikkea sen suunnittelun, pyrimme pitämään käytännöllisyyden kantavana ajatuksena. Ulkonäöllisistä ja sisustuksellisista ratkaisuista ei oltu kauheasti valmiita tinkimään, mutta päätettiin uhrata hieman aikaa suunnittelulle ja pyrimme huomioimaan arjen toimivuutta. Ajattelin listata muutaman ratkaisun, joihin olemme olleet erityisen tyytyväisiä tässä uuden kodin yläkerrassa.

1. Eteinen

Eteinen kokonaisuutena ansaitsee ykköspaikan. Tuulikaapin poistaminen järkevöitti tilaa valtavasti sekä uhraamalla keittiön puolelta pieni tila liukuovikaapistoille, saatiin järkevä säilytystila. Lisäksi lipastot ovat todella käytännölliset eteisessä!


Erityismaininnan eteisessä ansaitsee kuitenkin liiketunnistimella varustettu kattovalo, joka siis hämärällä syttyy itsestään. On kiva tulla pimeällä kotiin, kun valo syttyy itsestään. Liiketunnistin on kytketty vain ulko-oven päällä olevaan ensimmäiseen kattoon upotettuun valaisimeen. Tämä valaisee yksinään riittävästi, mutta lisäksi kytkimestä saa laitettua päälle eteiskäytävän muut valot.


Toinen erityismaininnan arvoinen asia on hieman poikkeukselliselle korkeudelle asetetut pistorasiat. Oli selvää, että Malm-lipastot tulevat eteiseen ja halusin lipastojen päälle pöytävalaisimen, mutta eteisen lipaston päällinen on myös kätevä paikka ladata kännyköitä ja tablettia. Lipastojen yläpuolelle asennetut pistorasiat ovat kätevällä korkeudella!


2. Keittiö

Keittiö on ulkonäöllisesti just sitä mitä haluttiin ja täys kymppi, mutta jos ajattelee sitä käytännöllisyyden kannalta, on toiminnot järkevästi sijoitettu ja keittiö kokonaisuudessaan on toimiva. Erityisen tyytyväinen olen ikkunaseinälle valittuihin extrasyviin laatikostoihin. Laatikot ovat tilavat, mutta ennen kaikkea käytännöllistä on tavallista syvempi työskentelytaso. Tässä tasolla mahtuu hyvin valmistella ruokia ja ikkunan alla mahtuu pitää vaikka hedelmäkulhoa tms ilman, että tavaroita joutuu siirrellä ruokaa laittaessa.3. Laattalattia

Eteisen ja keittiön laattalattia on ihan paras, en kyllä muuta materiaalia enää näiden tilojen lattioihin huolisi! Käytännöllinen, huoleton ja helppo. Lisäksi mukava paljaankin jalan alla, kun lattiassa on lattialämmitys.


Kokonaisuudessaan huomiota on pyritty kiinnittämään säilytysratkaisuihin, mieluummin vähän liikaa kiinteitä säilytysratkaisuja, kuin pursuavia kaappeja tai sinne tänne ripoteltuja kalusteita täydentämään säilytystilan tarvetta. Eteisen kaapistot ja lipastot, tyttöjen vaatehuone sekä pojan huoneen sängynaluslaatikot ovat erittäin käytännöllisiä arjessa. Vielä, kun saadaan alakerta kokonaisuudessaan käyttöön, saadaan loputkin tavarat loogisesti omille paikoilleen.

Parasta kyllä on, kun itse suunnittelee ja tekee, niin saa just sitä itä haluaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luetuimmat