perjantai 30. maaliskuuta 2018

Pöytäliinalla ilmettä ruokailutilaan

Hemtexillä sattui olemaan ohi kävellessäni hyvä tarjous, kaikki tuotteet -25%. Päätin piipahtaa katsomassa pöytäliinatarjontaa ja löysinkin todella kivan ja minun mittapuulla jopa hieman erikoisemman liinan! Välillä siis jotain muutakin kuin harmaata, mustaa tai valkoista, tällä kertaa vihreää vaalean ruskealla pohjalla.Meillä on ollut entuudestaan yksi tummanharmaa pellavaliina, mutta se on itse asiassa päätynyt ihan uuteen käyttötarkoitukseen, nimittäin pojan sängyn päiväpeitoksi! Voisinkin laittaa kuvia tästä ratkaisusta myös tänne blogiin. Äitini antoi myös juuri kaksi omaa vanhaa liinaansa, yhden valkoisen ja yhden vaaleankeltaisen, joka olisi ollut täydellinen pääsiäisliina, mutta nämä olivat valitettavasti hieman liian lyhyitä meidän suureen pöytään. Nyt olenkin miettinyt, mitä näistä laadukkaista vanhoista liinoista tuunaisi...Mutta pöytäliinaa on kaivattu ruokapöydän päälle ja nyt tämä keväinen, ihanan maanläheisin sävyin varustettu liina koristaa meidän pöytää. Kaitaliinoja meidän kaksi metriä pitkälle pöydälle on hankala löytää, usein kun ne ovat vain 140cm pitkiä ja kyllähän tällainen kokoliina tuo ihan omanlaisen fiiliksen ja jopa ripauksen juhlavuutta ruokailutilaan. Ehkäpä muuten niistä äidin vanhoista liinoista saisi tehtyä sopivan kokoiset kaitaliinat!

Ainut ongelma kankaisissa liinoissa tietysti on, että kolmen lapsen kanssa liinoja saa vaihtaa ja pestä melko usein. Ostinkin samalla kertaa myös toisen liinan, vaaleanharmaan pinnoitetun liinan. Pinnoitetussa liinassa on likaa hylkivä pinta, mutta se ei ole kuitenkaan perinteinen vahakangas. Harmaa liina tulee meillä arkikäyttöön, mutta nyt pääsiäiseksi päätyi tämä keväinen puuvillaliina pöydälle.Liinoja vaihtelemalla ruokailutilaan saa loihdittua ihan erilaista fiilistä.

Tänään pöytään katetaan suuri mezelautanen, lammasvartaita sekä jälkkäriksi kinderkakkua. Ihanaa pitkäperjantaita ja pääsiäisen jatkoja!

2 kommenttia:

 1. Ihastuin kovasti mustiin tuoleihin ruokapöytänne ympärillä <3 Joudumme itse luopumaan talomme tilanteesta johtuen 60-luvulta asti perheessä kulkeneista tuoleista, joissa on ihan huippua ollut irroitettava istuinlevy, jonka voi somistaa kangasta vaihtaen. Olen ajatellut, että jonain päivänä, kun uusia tuoleja hankitaan, niin toivoisin löytäväni mieluisat tuolit käytettynä. Ja saavat nimenomaan olla sympaattisesti erilaisia :)

  Ihanaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Irrotettava ja muokattava istuinlevy kuulostaa hyvältä! :) meillä osa tuoleista on perittyjä ja osa vanhan tavaran liikkeestä ostettuja. Sopivasti erilaisia, mutta samanlaisia minun makuuni. Perityt neljä pinnatuolia olen itse maalannut mustiksi. Käytettynä löytää kyllä hyvin eriparituoleja, kun malttaa etsiä. Tsemppiä teidän projektiin ja tilanteeseen! <3

   Poista

Luetuimmat