sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Ongelmana tyhjä ja paljas seinä

Olohuoneen ja keittiön välistä purettiin remontin yhteydessä pätkä seinää. Portaat jakaa tilat toisistaan ja yläkerta on seinän purkamisen myötä ihanan avara. Alun perin suunnitelmissani oli purkaa koko seinän yläosa, mutta kuten mainittua tuossa seinässä kulkikin IV-putket, joiden siirtäminen puolestaan ei ollut millään lailla järkevää. Päädyttiin siihen, että jätetään osa seinästä ylös asti. Lopputulos onkin osoittautunut todella kauniiksi ja tykkään, kun keittiön puolelle lavuaarin yläpuolelle saikin nyt laitettua kauniin avohyllyn. Oikeastaan luulen, että tämä ratkaisu on jopa parempi, kuin, että seinä olisi purettu kokonaan. Itse kun suunnittelee, purkaa ja remontoi, voi suunnitelmia vaihtaa siis helposti myös lennosta!


Nyt kuitenkin olohuoneen puolelta katsoessa tuo seinä on tuntunut jotenkin kovin paljaalta ja olenkin pähkäillyt, mitä seinälle laittaisi.

Mielessä on käynyt suuri pyöreä peili, seinäkynttelikköjä, taulu ja vaikka mitä. En juurikaan pidä tyhjistä ja paljaista suurista seinäpinnoista, joten jotain tämä seinä ehdottomasti kaipaa. Tuomaan kodikkuutta, särmää ja ilmettä.

Olemattomilla kuvankäsittelytaidoillani väkersin muutaman ideakuvan avuksi päätöksentekoon. Pyöreät muodot kuvaavat peilejä ja suorakulmiot tauluja. Taulujen kohdalla ongelmaksi tulee aina se, minkälaiset kuvat olisi kivat. Ruokapöydän takana meillä on itseottamiani mustavalkoisia valokuvia, joista pidän kovasti. Tällä hetkellä pinnalla olevasta julistemuodista en välitä, eli kaikki trendikkäät tekstit, Kate Mossin naamat yms ovat poissuljettuja. Nämä olohuoneen nykyiset huonekalut tulevat siirtymään alakertaan meidän kakkosolkkariin ja tähän ylös olen kaavaillut kahta suoraa sohvaa vastakkain. Toinen tulisi näiden nojatuolien paikalle ja toinen vastapäätä ikkunoiden alle. Haluan, että yläkerran olohuone soveltuu paremmin seurusteluun vieraiden kanssa ja alakerran olkkari puolestaan löhöilyyn ja leffojen katseluun. Tämän vuoksi kaksi suoraa sohvaa olisi oikein passeli ratkaisu tähän.

Mitä mieltä sinä olet? Mitä sinä laittaisit tuohon seinälle?

P.S. Tänään kävin pikaisesti eräässä ihanassa sisustuskaupassa ja päätös seinän kohtalosta on sinetöity. Kuvia lopputuloksesta tulossa piakkoin, voin luvata, että se on hieno! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luetuimmat