torstai 8. maaliskuuta 2018

Lattiamateriaalivalinnat uuden kodin yläkerrassa

Laitetaanpas katseet varpaisiin ja kurkataan meidän kodin lattiamateriaaleja!


Uuden kodin yläkerrassa oli yhtä makuuhuonetta lukuunottamatta alkuperäinen tammimosaiikkiparketti. Lattia oli hyvässä kunnossa, joskin jo hyvin kellastunut. Tykkään kovasti mosaiikkiparketista ja ilmiselvä ratkaisu oli, että vanha parketti kunnostetaan. Päädyttiin ostamaan parketin kunnostus ulkopuoliselta, sillä omat rahkeet eivät tähän  hommaan ihan riitä. Lattia hiottiin ja lakattiin lopulta neljään kertaan valkoiseksi sävytetyllä lakalla. Tästä tuli todella kiva ja freesin näköinen!
Keittiöön ja eteiseen haluttiin kuitenkin ehdottomasti laattalattia, joten näistä tiloista parketti poistettiin. Lattiaan piikattiin kolot lattialämmityskaapeleille, päälle levitettiin pieni valu ja lopuksi laatoitettiin. Laatoitusta tehtiin yhtenä viikonloppuna miehen kanssa kahdestaan lasten yökyläillessä mummilassa. Suurin työ laatoittamisessa on ehdottomasti laattajaon suunnittelu ja suorien viivojen saaminen lattiaan, joita apuna käyttäen saadaan ne saumatkin kulkemaan suorassa! Olimme valinneet läpivärjättyä harmaata 60x60cm laattaa ja isossa laatassa on tietysti vieläkin tärkeämpää, että saumat menevät suorassa.
Lopputulos on erittäin onnistunut ja päätös laatoitetusta keittiöstä ja eteisestä on ollut kyllä just niin hyvä kuin ajattelimmekin!

Laatassa on hieman elävän sävyinen, betonimainen pinta, joka keinovalossa näyttää hieman beessimmältä ja luonnonvalossa puolestaan täysin betoninharmaalta.

Yhdessä makuuhuoneessa oli notkuva parketti, joka poistettiin ja alta paljastui vielä ruskea kokolattiamatto. Kaikki nämä sai lähtöpassit ja tilalle valittiin kaunis vaalea saarniparketti. Parketti jatkuu yhtenäisenä vaatehuoneen läpi toiseen makuuhuoneeseen, josta päätimme siis myös poistaa parketin, vaikka tässä huoneessa se sitä kaunista mosaiikkia olikin. Tästä toisesta makkarista poistettiin vanhat alkuperäiset vaatekaapit, joiden alla ei ollutkaan parkettia. Päätettiin siis uusia koko huoneen lattia, jotta saatiin yhtenäinen pinta vaatehuoneen läpi kumpaankin makkariin.Saarniparketissa on ihanan samettinen ja mattamainen pinta. Se ei ole yhtään liukas eikä kiiltävä. Erittäin hyvä valinta!

Remonttivaiheessa hieman pohdin sitä, että yläkertaan tulee kolme eri lattiamateriaalia ja näyttääkö se sitten hassulta? Laatoitus oli kuitenkin must have ja niin oli myös vanhan mosaiikkiparketin kunnostus. Ainut vaihtoehto olisi ollut laittaa myös kahteen makkariin mosaiikkia, mutta koettiin se liian tyyriiksi vaihtoehdoksi. Loppujen lopuksi kokonaisuus ei näytä yhtään hassummalta, kaikki materiaalit sopivat kuitenkin hyvin yhteen.

Seuraavaksi pääseekin sitten pohtimaan alakerran lattiamateriaaleja, melko villi kortti olisi laittaa koko alakertaan, siis makuuhuoneeseen, työhuoneeseen ja kakkosolkkariin, laattaa! Katsotaan, mihin päädytään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luetuimmat