sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Ideoita autotallin järjestämiseen

Meillä on noin 25m2 kokoinen lämmin autotalli. Tämä taitaa olla aika normi yhden auton tallin koko, mielestäni talli kuitenkin tuntuu melko suurelta. Meillä ei tosin ole koskaan ennen ollut autotallia, joten kokemuksia tallin käytöstä ei ole entuudestaan ollenkaan. Autotalli on ollut aikamoisessa sekamelskassa muutosta asti. Ja vaikka sitä viime viikonloppuna ihan kunnolla raivattiin ja järjesteltiin, vaatisi se vieläkin nerokkaita ideoita ja ennen kaikkea toteutusta järjestelyyn. Autoa siellä ei ole vielä pidetty kertaakaan! No, onneksi peltilehmä pärjää pihallakin. ;)

Uutta kotia etsiessä etenkin miehelle autotalli oli kriteerilistan kärkipäässä. Ei niinkään sen auton säilytyksen takia, vaan ehkä hänelläkin oli mielikuva sellaisesta mahtavasta nikkarointitilasta, jossa työkalut saavat olla esillä ja jonne mahtuu toteuttamaan itseään.

Autotallissa oli valmiiksi hyvin vähän säilytyskalusteita ja nyt onkin mietitty, miten tallista saadaan käytännöllinen, selkeä ja sellainen, että sinne oikeasti mahtuu se autokin! Meillä on tätä nykyä (jostain kumman syystä!) paljon erilaisia työkaluja ja muuta remppakamaa. Lisäksi autotallissa on kaikki puutarhaan liittyvät jutut, ulkoruukut, lyhtyjä, kuokkia, haravoita yms. Nämä kaikki olisi ideaalista saada järkevästi ja selkeästi hyllyille, kaappeihin yms seinäkoukkuihin. Autotallin lisäksi meillä on kylmä ulkovarasto, jossa voi toki säilyttää myös juurikin haravoita tms. Villi ajatus on kyllä käynyt mielessä, että ulkovarastosta tuunaisi lapsille leikkimökin ja siksi haluaisinkin, että kaiken saisi järkevästi talliin!

(Kuvat: theculeetrfreelife.info, spaceshipsandlaserbeams.com, apersonalorganizer.com)

Onneksi on Pinterestin ihmeellinen maailma, josta löytää rutkasti nerokkaita ideoita myös autotallin järjestämiseen! Etenkin tämä ylläoleva kollaasi hivelee silmiä. Puutarhatavarat, lasten tavarat ja ne työkalut siististi omilla paikoillaan. Ihan mahtavan näköistä.


(Kuvat: thewoodworkingzone.com, addicted2decorating.com)

Meidän tallin säilytyskalusteet tulevat olemaan hieman keräilyeriä, mihinkään yhtenäiseen Sovellan tms ratkaisuun ei aiota panostaa. Alkuperäiset seinäkaapit ja metallinen laatikosto jäävät, lisäksi talliin on siirretty pojan huoneessa olleet metalliset Ikean PS kaapistot sekä ylimääriseksi vaatesäilytyksestä jääneet Elfan (toinen taitaa olla Ikeaa) korisysteemit vanhasta kodista. Lisäksi seinälle olisi mahtavaa ripustaa jokin isompi vanerinpala, johon puolestaan kiinnittäisi koukkuja yms kaiken maailman työkaluja, teippirullia, johtoja jne varten. Haaveissani sekatavaralaatikoista päästään eroon ja kaikelle on oikeasti paikkansa! Enpä tiedä, onko epärealistinen tavoite autotallin osalta, mutta siihen nyt ainakin pyritään.

Ja näistä ideakuvista järjestelyintoa saa ainakin rutkasti!


Sain jo viime viikonlopun monen tunnin järjestelyjen jälkeen kiksejä siistimmästä tallista, mutta olisipa mahtavaa jos lopputulos lähentelisi näitä kuvia! Vaikka nämä yllä olevat kuvat meidän tallin järjestyksestä on aika kaukana Pinterestin viimeisen päälle järjestellyistä tiloista, saa näistä nyt vähän osviittaa järjestelyn tuloksesta ja onhan ne jo vähän sinne päin! ;) Tai ainakin tavaroita on edes vähän yritetty lajitella... Lupaan laittaa laajempia kuvia siistimmästä tallista ja sen säilytysratkaisuista, kun sitä projektia saadaan eteenpäin.

Tänään ei kuitenkaan järjestellä tallia, vaan viritellään Frozen-viirit ja leivotaan kakkuja. Iltapäivällä juhlitaan meidän nelivuotiaita! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luetuimmat