sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

DIY: höyhenranssi pääsiäiseksi

Pääsiäinen lähenee ja minä innostuin jo tällä viikolla aloittamaan pääsiäisaskarteluja. Pääsiäiskoristelut on itselläni tulleet kuvioihin vasta lasten myötä. Lapsuudenkodissa oli tietysti aina pääsiäiskoristeet, mutta omille muutettuani, ei niitä tullut laitettua koskaan ennen lapsia.

En ole tippaakaan uskonnollinen ja suoraan sanottuna pääsiäinen merkitsee itselleni kevään juhlaa ja pitkää viikonloppua! Pupuja, tipuja, höyheniä ja suklaamunia - niistä on meidän pääsiäiskoristeet tehty. "He is risen" -tekstit jätän muille.


Tämän vuoden pääsiäiskoristelut ja -askartelut aloitin simppelillä ja erittäin helposti toteutettavalla höyhenkranssilla.Tähän kranssiin tarvitset ainoastaan valmiin metallirinkulan sekä kasan haluamasi värisiä höyheniä. Vielä helpommaksi homman tekee, kun valitsee höyheniä, joissa on valmiina metallilanka kiinnittämistä varten. Tämä on myös hyvin edullinen askartelu, 35cm metallirinkula maksoi Sinellissä 3,5€ ja höyhenpussit Prismassa 0,70€ kipale.


Höyheniä tähän kului viisi pussillista ja yhdessä pussissa oli viisi kappaletta valmiiksi kolmen nippuihin rautalangalla kieputettuja höyheniä. Höyhenet kannattaa kieputtaa metallilangalla tiukalle rinkulan ympärille, jotta eivät lähde valumaan. Lopputulosta pystyy kuitenkin vielä viimeistellä, sillä höyheniä saa helposti liikuteltua rinkulan päällä.Lopputuloksena kaunis ja herkkä pääsiäiskoriste, joka päätyi meillä nyt jo hyvissä ajoin ennen pääsiäistä ikkunaan. Ensi viikonloppuna meillä juhlitaan tyttöjen neljävuotissynttäreitä, eikä tämä oikeastaan ole hullumpi koriste niihinkään juhliin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luetuimmat