keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Vanhan kodin TOP4 DIY:t

Vanhassa kodissa oli useampia meidän itse tekemiä tai tuunaamia juttuja, joista keräsin nyt tänne uudenkin blogin puolelle TOP4:n!

Näitä on itsekin kiva muistella, vaikka vasta kuukausi sitten tänne uuteen kotiin muutimmekin. Toivottavasti näistä vanhoista kuvista on myös iloa ja ideoita teillekin!

1. Tyttöjen huoneen DIY säilytyssängyt

Tytöt siirtyivät parivuotiaina pois pinnasängyistä ja vaikka heidän huoneensa vanhassa kodissa oli melko tilava, ei sinne haluttu edelleenkään laittaa korkeita vaatekaappeja eikä kahta erillistä sänkyä. Olen tykännyt pitää lasten vaatteita lipaston laatikoissa, joten lähdettiin suunnittelemaan sänkyjä lipastojen päälle. Kolmen matalan Malm-lipaston päälle syntyi sitten vanerista kehikot, joissa oli pienet laidat sekä tikkaat.


Laatikoihin mahtui kaikki tyttöjen vaatteet, lakanat, ekstrapeitot sekä suurin osa leluista. Malm-lipastoihin sopii monenlaiset säilytyslaatikot ja lelut ja muut tavarat olikin lajiteltu kivasti laatikoihin.

Tämä sänkykokonaisuus oli erittäin toimiva ratkaisu! Uuteen kotiin sain kuitenkin pakkomielteen kukkatapetin ja Ikean Minnen -sänkyjen yhdistelmästä, joten vanha sänkykokonaisuus purettiin ja kaikki materiaali tuli uusiokäyttöön eri tavalla täällä uudessa kodissa. Yksi lipastoista jää tyttöjen nukkumishuoneeseen ja kaksi lipastoista siirtyy meidän aikuisten makuuhuoneeseen, kunhan se lopullinen makkari tuonne alakertaan valmistuu. Vanerit puolestaan saivat uuden elämän tyttöjen leikkikeittiökokonaisuudesta, laidoista tuli hyllyjä ja pohjalevyistä takaseinä keittiölle. Vanhassa kodissa tyttöjen leikkikeittiökin oli melkoisen erinäköinen, siellä kokonaisuus muodostui vanerista tehdyn mökin sisälle.

2. DIY vitriini

Ehkäpä suurin ylpeyden aihe meidän itse tekemistä huonekaluista on tämä ihana vitriini. Ovet ovat vanhoja ikkunanpokia, runko valkoiseksi maalattua liimapuulevyä ja takaseinä pohjamaalattua raakalautaa.


Tämä on niin ihana ja tämä saa paikkansa täällä uudessa kodissa tuolta meidän kakkosolohuoneesta (sitten, kun sekin on valmis!).

3. Makuuhuoneen raakalautaseinä

Vanhassa kodissa meidän aikuisten makuuhuone oli erittäin mieluinen. Sängyn takaseinälle tehtiin koolaukset ja niihin kiinnitettiin käsittelemättömät laudat. Kokonaisuus oli erittäin kaunis ja tunnelma ihanan maanläheinen.


4. Kesäkeittiö ja piha

Edellinen kotimme oli rivitalon päätyasunto ja piha oli yllättävän suuri ollakseen tiheään rakennetulla alueella Espoossa. Ostaessamme edellisen kotimme, oli paitsi sisätilat alkuperäiskuntoiset myös piha rehevöitynyt hoitamattomuuden vuoksi. Teimme todella ison työn karsiessamme kasvillisuutta, rakensimme 30m2 terassin, pihakivetyksen paviljongille sekä pienen kesäkeittiön.


Tämä oli oikein kiva kokonaisuus ja varmasti jotain ideoita ammennamme tästä nyt tänne omakotitalon pihallekin. Myös täällä on edessä terassin rakentamista ja pihan laittoa. Ihan jo odotankin kevään saapumista, jotta näkee mitä kaikkea pihalla kasvaakaan, miten terassin paikka muotoutuu ja mitä kaikkea kivaa tälle suurelle omalle pihalle keksitään!

Kaikkea pientä ja vähän suurempaakin on tullut tehtyä vuosien varrella. Kai näitä remontointia, tuunailua ja DIY -juttuja voi jo ihan oikeasti kutsua meidän yhteiseksi harrastukseksi. Kivaa puuhailua, jossa saa käyttää luovuutta ja käsiään ja erityisesti hyvää vastapainoa omalle työlle, mutta myös liikuntaharrastuksille.

3 kommenttia:

 1. Teidän makkari, lasten sänky ja piha näytti kyllä tosi kivoilta ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Etna! Ne oli kyllä mieleen, mutta ihanaa, että nyt pääsee taas tekemään jotain uutta ja toivottavasti vielä paljon ihanampaa! Ainakin tyttöjen huoneen uuteen ilmeeseen olen paljon tyytyväisempi kuin vanhassa kodissa :)

   Poista
  2. Mä taas en voi sietää kukkasia ni tämä vetoaa muhun enemmän. 😀 Mutta just toi suunnitelu ja omien ideoiden toteuttaminen olisi kivaa. Käytiin lasten kanssa täällä uudessa hoplopissa lakuviikosta ja lapset ihastui niihin synttärihuoneisiin ja nyt hirmuiset haaveilut käynnissä millaiset huoneet haluaisivat sitten joskus kun päästäisiin muuttamaan omaan taloon. Merirosvohuonetta ollaan ideoitu urakalla ja pahinta kuumeilua lievittämään tehtiin nyt puolentoistaviikon merirosvokalenteri. Eli aarrekartat ja piilotetut aarteet, joita saavat etsiä joka päivä yhden sen aikaa kun olen kertausharjoituksissa. 😊

   Poista

Luetuimmat