maanantai 19. helmikuuta 2018

Työhuoneen suunnitelmia purkuvaiheessa

Alakerran remontti etenee - hitaasti, mutta varmasti. Alakerta on osastoitu muovisilla remppaovilla, siten, että projekti ei kerralla paisu liian suureksi. Ja lähinnä myös siksi, että alakerrassa on kylppäri ja kodinhoitotila, joita joudumme päivittäin käyttämään.

Ensiksi remontoimme alakerrasta tulevan aikuisten makuuhuoneen sekä työhuoneen. Vasta, kun nämä ovat oikeasti valmiit, siirrymme alakerran kakkosolohuoneen puolelle. Viimeisenä on luvassa kylppärin ja saunan remontti, mutta niiden osalta ei tosiaan ole aikataulusuunnitelmaa, ne tehdään sitten joskus hamassa tulevaisuudessa. Nyt aluksi keskitymme näihin kolmeen muuhun tilaan.

Tulevan makuuhuoneen ja työhuoneen tieltä on poistettu vanhoja väliseiniä, katot ja lattiat on purettu ja ulkoseinustoilta on poistettu riskirakenteiksi luokiteltavat koolaukset ja villat. Harkkoseinät tullaan tasoittamaan ja maalaamaan hengittävällä materiaalilla ja eristys toteutetaan ulkopuolisena.

Tulevan työhuoneen puolelta nappasin kuvan tässä purkuvaiheessa ja tähän tilaan olisi tosiaan tulossa lähinnä minun etätöitäni varten kunnollinen työpiste. Teen 50% työajastani töitä etänä, joten työpiste kotona on ihan ehdoton. Oikeiden töiden lisäksi, tämän tilan on tarkoitus toimia meidän omien arkistoitavien papereiden, askartelutarvikkeiden, lahjapapereiden yms. säilytyspaikkana.

Tällä hetkellä tilanne työhuoneessa on siis tämä:


Suurimpana inspiraation lähteenä tämän tilan suunnittelulle on tämä Instagramista @lovingitpl käyttäjältä lainattu upea kuva:


Tässä on kaikki kohdillaan, työpiste, laatikostot, säilytystila, nojatuoli, valaistus. Tämän tyylin voisi suoraan siirtää tuohon meidän tulevaan työhuoneeseen, kiitos!

Ihan tosissaan meidän työhuoneesta tulee hyvin samantyylinen kuin tämä tila, tosin haluan kunnollisen työtuolin ja jalkalampun tilalle seinävalaisimen nojatuolin päälle. Mutta tässä inspiraatiokuvassa on järjestys juuri sellainen, minkä omaan työhuoneeseeni haluan. Ja ihanaa, että työpisteen saa sijoitettua ikkunan alle!

(Kuvat: Huonekalut ja valaisin: Ikea, matto: mattoshop.fi, toimisto/paperitarvikkeet Granit)

Meillä on tyttöjen vanhan kodin sängyistä ylimääräisenä vaneria, joten todennäköisesti pöytälevy tulee olemaan vaneria, toiseen päähän ainakin yksi tuollainen ihanan simppeli Ikean Alex laatikosto ja toiseen päähän puolestaan inspiraatiokuvan mukaisesti Ikean Eket moduuleita. Suureen pahvitynnyriin kaikki lahjapaperit pystyyn, tärkeimmät paperit arkistointilaatikoihin ja seinälle musta muistitaulu, jollainen meiltä jo löytyykin.Seinäpintoihin haluan sekä valkoista että mahdollisesti yksi seinä tummanharmaalla. Vähän myös haaveilen sellaisesta maailmankarttatarrasta, mutta katsotaan nyt, mitä seinälle päädytään laittamaan.

Lattialle kaunis villamatto ja ikkunoihin mahdollisesti jokin laskosverho ja todennäköisesti myös sälekaihtimet on ehdottomat, jotta koneen ääressä pystyy aurinkoisina päivinä istumaan.

Vaikka tämän hetkinen tilanne huoneessa on melko karu, näen jo sieluni silmin huoneen valmiina. Tämä suunnittelu on vaan niin parasta ja ihan mahtavaa, miten sitä pystyykin näkemään valmista pintaa vaikka todellisuudessa kaikki on vielä ihan kesken! Mä niin nautin tästä suunnittelemisesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luetuimmat