keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Pojan huoneessa

Pojan huone on likimain valmis, joten pieni kurkistus, miltä meidän tulevan eskarilaisen (!) huoneessa näyttää.

Tämä tila oli edellisellä asukkaalla ruokailutilana, mutta ruokailutila kokonaisuudessaan oli jäätävän suuri, joten me rakensimme tähän tilaan yläkerran kolmannen makuuhuoneen. Muuttopäivänä kannoimme oman sänkymme tähän huoneeseen ja poika oli toisessa huoneessa, josta on läpikäynti vaatehuoneen kautta tyttöjen makuuhuoneeseen. Ei tainnut montaa päivää kulua, kun poika hermostui vaatehuoneen kautta juokseviin pikkusiskoihin ja ilmoitti haluavansa muuttaa tähän huoneeseen, jotta saisi olla välillä myös rauhassa.

Niinpä sitten siirsimme huonekalut päittäin ja nyt päästiin sisustamaan pojan huonetta valmiiksi.Huone on melko pieni, mutta mielestäni ihan riittävä lapsen omaksi huoneeksi. Sängyksi ostimme pojalle Ikean Malm sängyn, jossa on ruhtinaallisesti säilytystilaa sängyn alla. Tänne mahtuu oikeastaan kaikki pojan lelut! Laatikoissa on pyörät alla ja liukuvat hyvin myös paksun villamaton päällä.

Alun perin olin suunnitellut Ikean Nordli sänkyä, mutta käydessäni Ikeassa havaitsin, että patja tuskin tulee pysymään rungon päällä kunnolla paikoilteen. Patjalle ei ole mitään kehikkoa, vaan on suoran rungon päällä. Jotkin pienet huopajarrut rungossa oli, mutta kyllä se patja siinä ihan huolella heilui. Niinpä sitten päädyttiin tähän Malm sänkyyn, joka tuntuu oikein hyvältä vaihtoehdolta. Sängyn päätyyn saa vielä kivasti nipsulampun kiinni lukuvaloksi. Kokoa sängyllä on 90*200cm, eli kyseessä on ihan aikuisten sänky. Poika on jo yli 120cm pitkä, joten sänky ei myöskään tunnu liian suurelta ja onpahan pitkäikäinen sänky nyt valmiina.


Laitettiin lelut tavallisiin Orthexin muovikoreihin, joita meiltä löytyi jo entuudestaan.


Seinälle sängyn yläpuolelle päätyi sama maailmankartta, joka oli pojan huoneessa vanhassakin kodissa. Sängyn vierelle laitettiin vanhoja pullokoreja, joihin saa kivasti kaikki kirjat. Hyllyjen vierellä on vielä korkea Malm-lipasto, jossa on pojan vaatesäilytys.

Toinen seinusta on vielä hieman vaiheessa. Tällä hetkellä siellä on tuo ihana vanha kirjoituspöytä, jossa poika tykkää rakennella pikkulegoja. Pöydän yläpuolella Ikean vanha hyllykkö rakennelmia varten. Seinälle on vielä tilattu peltisiä autotauluja, jotka ovat vielä matkalla. Yksi peltitaulu meiltä löytyi jo entuudestaan ja poika innostui ajatuksesta tilata niitä lisää ja tehdä kollaasi seinälle.


Verhot on H&M Homen pellavaverhot, villamatto on mattoshop.fi:stä ja päiväpeittona tilapäisesti meidän aikuisten parisängyn peitto. Päiväpeitto on siis hakusessa ja mielelläni heittäisin sängyn päälle rennon pellavapeiton. Sopivaa ei ole vielä tullut vastaan, täytyy rauhassa etsiskellä.

Tykkään yhdistää sisustuksessa uutta ja vanhaa, modernia ja hieman retroa. Tässä huoneessa se toteutui oikein kivasti ja maanläheiset värin ja luonnolliset materiaalit tuovat ihanaa rentoutta. Mutta mikä tärkeintä, poika viihtyy uudessa huoneessaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luetuimmat