lauantai 17. helmikuuta 2018

Keittiö - ennen ja jälkeen!

Keittiö on kokenut ihan valtavan muutoksen ja vaikka pieniä viimeistelyjä (kuten sokkelit!) on vielä tekemättä, en malta olla vilauttamatta teille tätä lempparipaikkaani täällä yläkerrassa.

Aloitetaan näillä ennen ja jälkeen -kuvapareilla, jotka ovat aina yhtä viihdyttäviä!

(Ennen kuvat SKV / oikotie.fi)

Värimaailma on muuttunut melkoisen mustavalkoiseksi ja ilme huomattavasti modernimmaksi! Lattiasta poistettiin vanha mosaiikkiparketti, joka korvattiin suurella 60x60cm laatalla, jonka alla on lattialämmitys. Laatta oli itselleni ehdoton valinta keittiöön ja olen tähän päätökseen ollut erittäin tyytyväinen myös käytännössä. Ennen keittiö jatkui ruokailutilana aina tuonne ulkoseinälle asti, mutta tuohon teimme väliseinän ja kelloseinän takana on siis pojan huone, jonka esittelin teille jo aiemmin tällä viikolla. Eteisen puoleiselle seinälle upotimme eteisen liukuovikaapistot, joten mikroseinä on sen 60cm enemmän keittiön puolella kuin ennen oli.

Lastulevykatot vaihdettiin kipsikattoihin, joihin tehtiin tänne keittiön puolelle upotettu valaistus. Riippuvaa valaisinta keittiössä ei ole ollenkaan.Ikkunan alle laitettiin laatikostot ja työtaso. Hanan ja lieden paikka pysyi samana ja tältä seinustalta poistettiin väliseinän yläosa, jotta saatiin avoin näkymä portaiden yli olohuoneen puolelle.


Keittiö on kokonaisuudessaan Kvikistä ja etusarjan malli on Mano Sera. Mano Sera on 22mm paksua mustaa tammiviilua, jossa on integroitu vedin. Pinta on ihan mahtavan tuntuinen!

Etusarjojen kaunis yksityiskohta on vaakalinjojen säilyminen laatikostosta toiseen. Kuten huomaatte, jokaisessa etusarjassa on kolme osaa ja vaakalinjat tosiaan sitovat laatikostot erittäin tyylikkääksi kokonaisuudeksi.

Tasoiksi valitsimme saarnen värisen laminaatin. Allas on myös musta ja se on upotettu työtasoon. Myös hana on musta.


Ikkunaseinälle valitsimme erikoissyvät rungot ja laatikoissa on kyllä ruhtinaallisen paljon tilaa. Runkojen syvyyden huomaa myös työtasoissa ihan käytännössä. Tilaa pöydillä on paljon enemmän, kuin standardimitoissa!

Yläkaappeja on vain täyskorkeiden jääkaapin ja pakkasen päällä sekä integroidun mikron vieressä ja yläpuolella. Kaappien, laatikoiden ja sisusten ratkaisuja voisinkin esitellä ihan omassa postauksessa toisella kertaa. Sen verran kuitenkin täytyy jo nyt mainita, että kierrätyksen kannalta ihan huippuratkaisu on ollut 80cm leveä roskiskaappi sekä uunin viereen sijoitettu 20cm leveä apteekkarikaappi, jossa on ihanasti kaikki mausteet ja öljyt käden ulottuvilla.


Lavuaarin viereen jäi seinän sisällä kulkevien iv-putkien takia pätkä seinää, vaikka alun perin liesi/lavuaariseinän puolelta oli tarkoitus kaataa koko yläosa. Tämä on nyt kuitenkin osoittautunut erittäin hyvännäköiseksi ratkaisuksi ja nyt seinää koristaa upea Kvikin Ferro-hylly. Metallirunkoinen avohyllykkö puuhyllyillä on nappivalinta tuolle seinälle!


Välitilassa on pyyhittävä maalipinta ja viimeksi tänään pohdimme miehen kanssa laitammeko välitilaan lasin tai esimerkiksi mosaiikkiluonnonkiveä. Toistaiseksi annamme pinnan olla maalipinnalla ja voihan sitä sitten muuttaa, kun siltä tuntuu. 


Keittiöstä on ihana iso ikkuna meidän etupihalle. Näkymätkin ovat siis oikein kivat. Myös tuon ihanan siskoltani joululahjaksi saadun Iittalan kynttilälyhdyn sain nostettua tasolle. <3

Keittiö on täys kymppi ja ainakaan vielä ei ole tullut vastaan ajatusta ratkaisuista, jotka tekisin toisin. Niin tyytyväisiä ollaan kyllä näihin valintoihin ja saavutettuun tyyliin!

6 kommenttia:

 1. Upealta näyttää keittiö!! Meillä oli edellisessä kodissa itse remontoidussa keittiössä juurikin maalattu välitila ja olin siihen kovin tyytyväinen, sopivan simppeli mutta tyylikäs! Ja helppo muuttaa maalaamalla tai lasilla tms jos mieli muuttuu.

  Silloin 2012 keittiöremonttia tehtäessä yhtenä vaihtoehtona oli meilläkin juuri tämä Kvikin Mano, mutta se kaatui siihen, että heillä nämä rungot olivat korkeampia kuin
  yleensä Suomessa standardina. Ja se ei tälläiselle 159-senttiselle oikein sopinut...

  Onko Kvikillä vielä näin? En itse nopealla vilkaisulla saanut nettisivuilta selvää... Eli miten korkeat rungot teillä on? Tähän uuteenkin pitäisi lähivuosina remonttia suunnitella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Rungot ovat 80cm korkeita ja tähän lisäksi sokkeli. Eli ovat siis standardimittoja korkeampia! Tämä on tietysti hyvä säilytystilan kannalta, mutta ei tosiaan optimaalisin lyhyemmille ihmisille. Ikkunaseinällä jouduimme fiksaamaan jalkoja, jotta saatiin mahdutettua runko+sokkeli alle 90senttiin, jotta ei peittänyt ikkunaa! Toisella seinustalla korkeus on hieman yli 90cm, tarkistan tämän sinulle vielä mittanauhalla myöhemmin! :)

   Poista
 2. Paljon kiitoksia! Tosiaan hyvin tuo korkeus tuo säilytystilaa lisää! Meidän täytyy kyllä silti tuo Kvik unohtaa tälläkin kierroksella...meilläkin on vielä kaksi ikkunaa keittiössä, mikä sekin toisi kyllä ongelmia tavallista korkeampien runkojen kanssa..olin itse haaveillut vähän paksumpaa työtasoa, mutta ikkunat taitavat tulla siinäkin esteeksi.

  Mitä materiaalia teidän työtaso muuten on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tason korkeus on tosiaan ikkunaseinällä 88cm ja toisella puolella tasan 90cm. Taso on laminaattia.

   Poista
 3. Wau, todella upea muutos! Itsekin haaveilen mustista kalusteista ja teidän keittiö ei ainakaan vähennä tätä haaveilua :) Ja tason väri on todella kaunis!

  VastaaPoista

Luetuimmat