perjantai 9. helmikuuta 2018

Alakerran suuret suunnitelmat

Alakerran pohja tulee kokemaan suuria muutoksia remontin myötä ja nyt katsausta siihen, mitä on luvassa. Alla olevassa kuvassa alkuperäinen pohja sekä suunnitelma siitä, miten se tulee muuttumaan.Alkuperäisesti oikeassa nurkassa on ollut vaatehuone, joka on hassusti nimetty pohjassa kellariksi. Vieressä on kapea ja pitkä makuuhuone. Tästä puretaan kaikki väliseinät ja rakennetaan uudet. Meidän aikuisten makuuhuone tulee olemaan ilman ikkunaa, sillä tuo puoli talosta on maan alla. Suunnitelmissa olisi tehdä väliovet liukuovina. Oviaukko tulisi olemaan normaalia suurempi ja ovet liukuovet maitolasilla. Tykkäämme nukkua täysin pimeässä, joten ikkunattomuus aikuisten makuuhuoneessa ei ole ongelma. Kuitenkin maitolaseilla saa ehkä hieman enemmän tilantuntua yksityisyyden silti säilyessä.(Kuvat: Pinterest: livethemma.ikea.se, mybedlynem.com, lujo.co.nz, apartmenttherapy.com)

Työhuone jää avoimeksi tilaksi, ajatellen sijoittaa työpöytä ja kunnolla säilytystilaa ison ikkunan alle. Tästä on kivat näkymät omalle suurelle pihalle. Työhuoneen puolelle tulee tilan puitteissa mahdollisimman suuret vaatekaapit ja toiveissa on myös mahduttaa työhuoneeseen nojatuoli. Etäpäivinä palaverien ajan on mukavampi istua nojatuolissa kuin työtuolissa.

(Kuvat: Pinterest: decorology.blogspot.com, Ikea.com, thearchitectsdiary.com, bloglovin.com, the everygirl.com, Glitter Guide)

Työpöydän ja työtilan säilytyksen suhteen on paljon suunnitelmia, mutta mitään ei olla vielä lyöty lukkoon. Tähän tilaan haluan kuitenkin paljon säilytystilaa kaikkea kodin paperitavaraa varten. Oikeita töitäni varten minulla ei ole kotona paperitavaraa eikä mappeja, mutta muuten omat arkistoinnit tulee tähän tilaan. Lisäksi haluan tilan lahjapapereille, askarteluille (ei lasten) yms tähän huoneeseen. Todennäköisesti kalusteet työhuoneeseen hankin Ikeasta, siellä on paljon tällaiseen työhuonetilaan tarvittavia muokattavia kalusteita.

Alakertaan tulee myös kakkosolohuone, johon siirtyy yläkerrasta meidän vanha kulmasohva sekä ainakin yksi nojatuoli. Lisäksi tänne ostetaan isompi telkkari ja haaveissa on myös biotakka! Tästä tilasta on tarkoitus tulla sellainen "aikuisten olohuone", jonne on kiva siirtyä lasten käytyä yläkertaan nukkumaan. Tässä on myös varmasti kiva istuskella saunan jälkeen ja katsella elokuvia koko perheen voimin.


(Kuvat: desiretoinsperenet, houzz.com, improvenet, stylishfireplaces.ca)

Portaiden alla on suuri vaatehuone, jonne tulee säilytystila mm. kodin tekstiileille, pyyhkeille ja aikuisten lakanoille.

Wc:n ja kylpyhuoneen suhteen on myös suuria suunnitelmia, mutta näitä mietitään sitten ajan kanssa ihan erikseen. Toiveissa olisi yhdistää vessa ja kylppäri ja toteuttaa tilaan myös kunnollinen kodinhoitotila. Nämä on yhteensä melko iso tila ja suunnitelmissa on kaksi suihkua, pesutorni kalusteineen ja pyykkikaappeineen.

Alakerran remonttia aloitettiin viime viikonloppuna, mutta valitettavasti arki-iltoina asia ei ole edennyt ollenkaan. Harmillisesti työt sotkevat näitä harrastuksia! ;) 

Aikataulua remontin valmistumiselle ei ole, meillä on nyt aika paljon kaikenlaista meneillään remontin lisäksi, muun muassa hautajaisjärjestelyitä. Mutta asiat tärkeysjärjestykseen ja eiköhän me tämäkin kerros saada vielä valmiiksi!

Ja hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luetuimmat