lauantai 20. tammikuuta 2018

Vikan remppaviikon To Do List

Viimeinen viikko ennen muuttoa... Avaimet luovutetaan kuun vika päivä, joka on keskiviikko. Tuolloin alkuviikosta meillä on ihan normaalisti töitä, joten muutto tulee hoitaa edeltävänä viikonloppuna, eli jo viikon päästä! Muuttoapua on lupautunut viikonlopulle ja silloin sunnuntaina olisi sitten tarkoitus nukkua ensimmäinen yö uudessa kodissa. Jännää!

Tämän viimeisen viikon aikana pitäisi vielä:

- tapetoida tyttöjen makuuhuoneen seinä
- asentaa parketti lasten makuuhuoneisiin
- asentaa lasten vaatehuoneen säilytysjärjestelmä (tämä on jo tilattu ja toimituksen pitäisi olla perjantaina, tämä jää siis ihan viime tippaan)
- pakata loput, ne tärkeimmät tavarat vanhasta kodista
- siivota uudessa kodissa
Todella paljon on saatu tehtyä siitä, kun avaimet käsiimme saimme ja täytyy kyllä myöntää, että onhan tämä ottanut voimille. Mutta on tämä niin kaiken tämän arvoista! 

Eilen vein isäni kanssa useamman kuorman muuttolaatikoita jo talolle. Varsinaiselle muuttopäivälle on vuokrattu isompi auto, mutta viemällä jo ennakkoon laatikoita ja jätesäkkejä saa helpotettua varsinaisen muuttopäivän urakkaa. Silloin voi sitten keskittyä lähes ainoastaan huonekalujen kantamiseen ja ehtii myös toivottavasti laitella tavaroita paikoilleen. Maanantain arki iskee aika pahasti kasvoille, jos kaikki jää sunnuntai-iltana hujan hajan. Etsi siinä nyt viidelle hengelle vaatteita ja tarvikkeita töihin ja päiväkotiin!
Tänä viikonloppuna ahkeroidaan keittiön kaapistojen sekä eteisen liukuovikaapiston kasaamisen parissa, toivotaan, että sunnuntai-iltana pääsisi jo purkamaan osan muuttolaatikoista paikoilleen! Yläkerta saadaan joka tapauksessa ihan varmasti siihen kuntoon, että oikeasti päästään muuttamaan ja alakertaan toteutetaan vielä jossain vaiheessa väliseinämuutoksia sekä uudet katot, seinäpinnat sekä lattiat. Niin ja tietysti joskus tulevaisuudessa myös sauna, kylppäri ja wc tulee kokemaan muodonmuutoksen. Näiden kylpytilojen suhteen sainkin jo aivan kuningasidean, jota voisinkin jo vilauttaa täällä blogissakin ennakkoon. Mutta ne on oikeasti vasta sitten joskus hamassa tulevaisuudessa! Alakertaan tulee remontin jälkeen autotallin, kylpytilojen ja kodinhoitotilan lisäksi meidän aikuisten makuuhuone, työhuone sekä kakkosolkkari. Toistaiseksi laitamme omankin sänkymme yhteen yläkerran makuuhuoneista, niin saa rauhassa ilman huonekalujen siirtelyä rempata alakerran uuteen uskoon.

Kauhean nopeasti nämä viikot on mennyt ja aikamoisella tohinalla on tehty hommia. Ihanaa päästä järjestelemään tavaroita paikoilleen ja asettua aloilleen uuteen kotiin! 

(Kuvat: Pixabay)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luetuimmat