torstai 11. tammikuuta 2018

Väliaikakatsaus työmaalle

Pieni katsaus, mitä remontin keskellä on tapahtunut. Vanhan purkamiseen, sähkötöihin, uusien väliseinien ja pohjien rakentamiseen meni aikataulutettua kauemmin. Pian eletään tammikuun puoliväliä ja tavoitteen mukaan eteisessä ja keittiössä olisi jo laatat lattiassa ja keittiötä kasattaisiin täyttä häkää.

No, lattiat ei ole valmiit, nyt odotetaan lattialämmityksen päälle laitetun valun kuivumista ja keittiötä ei siis todella ole vielä päästy kasaamaan. Se odottaa kiltisti lavan päällä autotallissa! Lastenhuoneiden lattiat ovat myös päällystämättä, myös siellä valu kuivuu parhaillaan.

Mutta pari tehokasta viikkoa vielä edessä ja uskomme vahvasti, että yläkerta saadaan valmiiksi (tai ehkä on hyväksyttävää, että jotain lattialistoja yms jää laittamatta) ennen tammikuun viimeistä päivää. Mies on ollut nyt pari viikkoa remppalomalla ja onkin painanut töitä ihan urakalla. Apuna meillä on ollut pari kaveria, palkattu maalari sekä tietysti salaojafirma mylläämässä pihaa.
Paljon on kuitenkin saatu aikaiseksi; kaikki väliseinien muutostyöt on tehty, vanhat katot on purettu ja korvattu uusilla kipsilevyillä, sähköt on uusittu, olohuoneeseen ja ruokailutilaan jäävä parketti on hiottu ja lakattu, ikkunanpokat ovat saaneet pohjamaalin ylleen ja osa seinistäkin on jo uudella pohjamaalilla! Pikkuhiljaa alkaa näyttää siltä, miltä pitääkin!

Aikataulujen venähtäminen johti siihen, että parkettifirma tuli jo alkuviikosta kunnostamaan vanhaa parkettia, vaikka katot eivät ole vielä maalattu. Joudumme siis suojaamaan vielä lattiat ennen maalaamista, mikä tietysti on ihan ylimääräistä hommaa, mutta ei onneksi mikään mahdottomuus. Lähes koko talossa on tammimosaiikkiparketti, joka päätettiin jättää olohuoneeseen, ruokailutilaan sekä yhteen makuuhuoneeseen. Keittiöstä ja eteisestä parketti purettiin, koska vaikka tykkään kovasti mosaiikkiparketista, haluttiin ehdottomasti näihin tiloihin laattalattia. Tällä kertaa päätettiin sävyttää parketti ja nyt lopputuloksen nähneenä täytyy sanoa, että oli ihan paras päätös. Tässä vanhassa kämpässä neljä vuotta sitten vain hiottiin mosaiikkiparketti ja laitettiin kirkas lakka. Tähän olemme olleet tyytymättömiä, sillä parketti on kellastunut näinkin lyhyessä ajassa paljon. Valkolakkaus näyttää nyt todella hyvältä ja on se mosaiikkiparketti vain kaunis! Näissä kuvissa lattia ei ole vielä lopullisessa kuosissaan, vaan päälle on laitettu vielä yksi kerros, mikä vaalensi lopputulosta merkittävästi.


Viikonloppuna päästään toivottavasti laatoittamaan eteinen ja keittiö ja sitten ensi viikolla olisi vuorossa se keittiön kasaaminen. Jee!

Pakattukin on jo suurin osa tavaroista ja todella paljon tavaraa olen jo vienytkin autotalliin. Pyrin siihen, että varsinaisena muuttopäivänä olisi oikeastaan vain huonekalut ja ne tärkeimmät tavarat kannettavana. Enpä malttaisi odottaa, että saadaan edes tämä yläkerta valmiiksi, päästään muuttamaan ja pääsen teillekin näyttämään kuvia lopputuloksesta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luetuimmat