lauantai 30. joulukuuta 2017

Tyttöjen makuuhuoneen suunnitelmia

Lastenhuoneita uudessa kodissa tulee olemaan kolme. Tämä oli meille ehdoton kriteeri, sillä haluan, että tytöillä on mahdollisuus omiin huoneisiin heidän kasvaessaan ja mahdollisesti halun omista huoneista ilmaistessaan.

Kuitenkin, koska tytöt ovat vasta kolmevuotiaita ja kaikki kolme ovat vielä hyvässä leikki-iässä, päätimme, että tytöt saavat toistaiseksi nukkua yhteisessä makuuhuoneessa, poika saa oman makuuhuoneen ja yhdestä tehdään kaikkien yhteinen leikkihuone. Tosin leikkihuone rakentuu vasta siinä vaiheessa, kun pääsemme itse siirtämään oman sänkymme alakertaan, joka jää nyt rempan keskelle kokonaan.

Aloitetaan näiden lastenhuoneiden suunnitelmien läpikäynti siitä tyttöjen tulevasta makuuhuoneesta.

Inspiraationa suunnitelmille on ollut ihanat kukkatapetit ja Pinterestin upeat kuvat kukallisista lastenhuoneista.


Mietin pitkään lähtisinkö suunnittelemaan huonetta tummapohjaisen kukkatapetin kautta, koska ainakin näissä kuvissa se luo upean taustan huonekaluille. Ihastuin kuitenkin netissä tähän alla olevassa kuvassa näkyvään vaaleaan, herkkään kuvatapettiin ja tämä laitettiin eilen tilaukseen. Mieskin oli myötämielinen tämän tapetin suhteen, vaikka luulin hänen pitävän tätä liian hempeänä ja romanttisena. 

Kuvat: tapetti: tapettitaivas, vuodekatos, sänky ja lipasto: IKEA, tyynyt Lekmer, lamppu ja rottinkikorit: Veke, 

Kuvassa teemaa, jolla huonetta lähdetään rakentamaan. Kukkatapetti luo rungon ja värimaailma tulee olemaan hempeää vaaleanpunaista, harmaata ja valkoista. Sängyt tulevat olemaan nuo Ikean minnen sängyt ja ne haluan sijoittaa keskelle huonetta sängynpäädyt tapettiseinälle. Sänkyjen ylle olisi ihanat tuollaiset Ikean katokset, sänkyjen väliin valkoinen lipasto ja kaunis rottinkiarkku pehmolelujen säilytystä varten. Höyhenlampun ja rottinkikorit laitoin myös eilen tilaukseen.

Lisäksi toiselle seinälle kauneimmat mekot vaaterekkiin ja jo olemassaoleva muhkea, harmaa nukkamatto lattialle.Huoneesta on käynti myös vaatehuoneeseen, joten erillistä vaatesäilytystä ei huoneeseen tarvita. Vaatehuone on kahden makuuhuoneen välissä ja myös toisesta, tulevasta pojan huoneesta puhkaistiin käynti vaatehuoneeseen. Vanha väliovi vaihdetaan liukuoveen ja myös pojan huoneen puolelle rakennetaan samanlainen systeemi. Vaatehuoneeseen mahtuu kaikki lasten vaatteet sekä vuodetekstiilit. Vaatehuoneessa oli alun perin vain muutama hylly seinällä ja vaatetanko. Nämä purettiin pois ja tilalle olen suunnitellut Ikean Algot systeemiä. Suurin osa säilytystilasta tulisi olemaan ulosvedettäviä ritiläkorihyllyjä ja vain pieni pätkä vaatetankoa, lähinnä pojan kauluspaidoille. Lapset eivät mielestäni tarvitse moneen vuoteen isoa henkaritilaa ja tulevaisuudessa säilytyssysteemiä voi sitten täydentää ja muuttaa tarpeen niin vaatiessa.

Lastenhuoneita on minusta ihana suunnitella ja sisustaa, sillä niihin voi helpommin laittaa ratkaisuja, joita ei muualle laittaisi. Esimerkiksi tällainen kukkatapetti on todella kaunis, mutta en näkisi sellaista meillä missään muualla kuin tyttöjen huoneessa. Vielä tällä hetkellä lastenhuoneissa näyttää melkoisen karulta ja onkin ihana itsekin uppoutua hetkeksi näihin ideakuviin. Ei pääse epätoivo iskemään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luetuimmat