maanantai 18. joulukuuta 2017

Mattojen pesu kotona - RugDoctor kokemuksia

Yhteistyössä Verho- ja Mattopalvelu Vema Oy / RugDoctor

Meillä on ollut tapana pestä mattoja kesäisin itsepalvelupesupaikalla ulkosalla. Tänä kesänä homma jotenkin jäi ja useampikin matto olikin kipeästi pesun tarpeessa... Tuleva joulu, mutta ennen kaikkea lähestyvä muutto sai miettimään, miten mattopesu hoidetaan tänä vuonna.

Harkitsin jo mattojen viemistä mattopesulaan, mutta nopea googlettelu vaikutti siltä, että hinta per maton pesu lähentelee jo meidän mattojen hankintahintoja. Meillä suurin osa matoista on edullisia alelöytöjä ja tuntui jotenkin karulta joutua maksamaan pesusta hankintahinta. 

Ongelman ratkaisi yhteistyössä Verho- ja mattopalvelu Vema Oy:n kanssa toteutettu mattopesurin vuokraus kotiin.Vema Oy:n tarjoamalla RugDoctorin matto- ja kalustepesurilla kuka tahansa voi pestä matot ja kalusteet turvallisesti ja helposti itse kotona. Mikä RugDoctor sitten on ja mitä se tekee?

"Pesuri sumuttaa pesuveden 1,9 bar (vuokrapesuri) voimalla tasaisesti pestävälle alalle samalla harjaten maton pohjia myöden. Pesuri soveltuu erinomaisesti kokolattiamatoille, irtomatoille ja kuramatoille. Pesurin harjas siirtää matosta kaikki irtoava hiekka, myös se hienojakoinen sementtijauholta muistuttava hiekka, joka ei lähde imurilla.

Edestakaisin nykyttävä harjas kerää matosta sellaista mitä matosta on hankala saada irti kuten eläin- ja ihmiskarvat sekä myös irroittaa villamatosta irrallisen nukan jolloin maton pöliseminen vähentyy vähentäen samalla allergisoivia tekijöitä huoneilmassa.

Koska RugDoctor mattopesussa vesi ainoastaan käväisee matossa, pesurilla voi pestä maton parketin päällä. Tämä onnistuu siksi, koska maton pohja ainoastaan nihkeytyy ja erillistä pesuaineen huuhtomista ei tarvitse suorittaa."

(http://www.verhomatto.fi/rugdoctor)


Meillä oli pestävänä olohuoneen iso puuvillamatto, eteisen käytävämatto, keittiön keinokuitumatto (käytävämattomateriaalia), pojan huoneen valkoinen puuvillamatto sekä tyttöjen huoneen korkeanukkainen matto. 

Käytävämatot RugDoctorilla oli todella helppo pestä, kuten myös laadukas ja jämäkkä korkeanukkainen matto. Puuvillamatoissa pesuun tarvittiin kaksi henkilöä ja toinen seisoi maton reunan päällä ja toinen veti pesuria maton päällä. Etenkin tämä meidän iso olohuoneen Elloksen halpispuuvillamatto meinasi mennä helposti ruttuun, mutta kahdestaan tehtynä onnistui senkin pesu.

RugDoctorilla luvataan tosiaan voivan pestä matot parketin päällä, mikä tuntui aivan uskomattomalta. Mutta tosiaan täysin mahdollista, matto jää pinnasta hieman kosteaksi, mutta parketti ei ollut märkä. Ihan maton reunoja pestessä pesuvettä tulee myös lattialle ja tässä meillä oli sitten pyyhe apuna ja kuivattiin lattia maton ympäriltä. Me nostimme käytävämatot varmuudeksi kylpyhuoneeseen kuivamaan, sillä emme halunneet, että lapset juoksevat kosteiden mattojen päällä. Lisäksi halusin nyt jo ottaa matot pois lattioilta, jotta saadaan viedä ne vastapestyinä uuteen kotiin.

(kuva http://www.verhomatto.fi/rugdoctor)
 
Keittiön matossa oli ihan kunnon tahroja ja näihin tahrakohtiin suihkutettiin vielä erikseen tahranpoistoainetta, joka annettiin vaikuttaa puolisen tuntia ennen pesua RugDoctorilla. Ja kaikki tahrat saatiin pois myös tästä keittiön matosta!

Pesurin käyttö oli helppoa ja mukana tulee erittäin selkokieliset ohjeet. Käytännössä ja lyhykäisyydessään homma toimii niin, että vesisäiliö täytetään haalealla vedellä, sinne lisätään 1,5dl pesuainetta, töpseli seinään, koneen imu päälle ja pesunappia painetaan koko ajan pesua suoritettaessa. Kaikki viisi mattoa oli noin tunnissa pesty.


RugDoctorin etuna on mielestäni ennen kaikkea helppous. Mattoja ei tarvitse lähteä kantamaan pesupaikalle vaan riittää, että koneen tuo kotiin. RugDoctor on myös erittäin edullinen pestessä useampia mattoja kerralla. Viikonloppuvuokra pesurille on 95 euroa, jonka lisäksi tulee tietysti ostaa vajaan parin kympin pesuaine. Meidän viiden ison maton pesu mattopesulassa olisi ollut monta sataa, joten kustannusten vuoksi RugDoctor on erittäin hyvä vaihtoehto! Mattojen pesu oli myös nopeaa ja pesutulos oli hyvä. Matoista lähti silmin näkyvät likatahrat ja lisäksi likavesi oli sen näköistä, että matot todella olivat pesun tarpeessa ja likaa irtosi hyvin. Etenkin tuon eteisen maton likavesi oli melkoisen mustaa!

Mikäli mattojen pesu on tuntunut työläältä tai pesettäminen liian kalliilta, suosittelen ehdottomasti tutustumaan tähän vaihtoehtoon. Luulenpa, että meidän vuosittainen mattopesu hoidetaan tästä eteenpäin RugDoctorilla, enkä enää lähde kiikuttamaan mattoja pesupaikalle edes kesäisin.

Alla olevista linkeistä pääset Vema Oy:n sivuille lukemaan lisää mattopesurista. Lisäksi sivuilla on tarkemmat ohjeet pesurin vuokraukseen sekä paljon muuta infoa tuotteesta!

Mitä mattoja voi pestä?

Kalustepesu RugDoctorilla

Vuokraa pesuri noutamalla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luetuimmat