torstai 7. joulukuuta 2017

Keittiön remonttisuunnitelmia

<a href="https://www.bloglovin.com/blog/14797325/?claim=c2p8nwmrwvw">Follow my blog with Bloglovin</a>

Ajatukset ovat viime aikoina olleet hyvin pitkälti uuden kodin remontissa ja tulevassa sisustuksessa. Aloitellaan nyt nämä huonekohtaiset remppa-aiheet siitä tärkeimmästä eli keittiöstä!
Keittiö on tosiaan yksi tärkeimmistä tiloista lapsiperheessä. Ruokaa tehdään paljon arkena ja lisäksi tykkäämme kutsua kavereita kylään ja usein vieraille tuleekin tehtyä ihan kunnon ruoka. Myös erilaisia juhlia, synttäreitä ja muita illanistujaisia tulee järjestettyä monta kertaa vuodessa. Keittiön tulee olla käytännöllinen, toimiva ja tarpeeksi tilava. Säilytystilaa tulee olla myös tarpeeksi. 
Uutta suunniteltaessa onkin hyvä peilata kokemuksia vanhasta keittiöstä. Kollaasissa alla kuvia meidän nykyisestä keittiöstä.Vanhaa keittiötä remontoimme vain osittain ja tuolloin jouduimme tilan puolesta valitsemaan jääkaappi-pakastin yhdistelmän. Periaatteessa arkena on selvitty tällä kombolla hyvin, mutta kyllä etenkin jouluisin ja juhlien aikaan jääkaapissa meinaa tila loppua kesken. Nyt uudessa talossa on iso keittiö, johon valitsimme ehdottomasti täyskorkean jääkaapin ja pakkasen.
Vanhaan keittiöömme laitoimme massiivitammitason ja periaatteessa olemme siihen olleet tyytyväisiä. Tammi on kaunis ja sopisi monen tyyliseen keittiöön. Puutasoja tulee kuitenkin huoltaa ja hoitaa sekä muistaa öljytä säännöllisesti. Jotenkin kauhukuvissani näenkin alakouluikäiset lapset laittamassa yksin välipalaa koulun jälkeen ja pahimmassa tapauksessa mustikkakeitot yms. jätetään pöytätasoille epähuomiossa imeytymään jopa useaksi tunniksi ennen kuin aikuiset tulevat kotiin. Toisaalta puuta pystyy aina hiomaan ja kunnostamaan, laminaattiin jos vetää veitsellä jäljen, ei sitä saa piiloon. Työtasojen valinta onkin ollut yksi vaikeimmista päätöksistä. 
Muita toiveita uudelle keittiölle on mahdollisimman hiljainen astianpesukone, tarpeeksi säilytystilaa, kapea ja matala apteekkarinkaappi mausteille ja järkevä jätekaappi, johon mahtuisi kierrätystila sekajätteen ja biojätteen lisäksi myös pahville, paperille, lasille ja pulloille.
Muutama päätös uuden keittiön suhteen on kuitenkin ollut alusta asti selvä. Ensinnäkin keittiössä on oltava ihan ehdottomasti laattalattia ja toiseksi keittiön kaapistot tulevat olemaan mustat.
Näillä spekseillä on keittiötä suunniteltu ja nyt keittiö on jopa laitettu tilaukseen! Toimitus pitäisi olla tammikuun ensimmäisellä viikolla ja heti, kun saamme avaimet, aloitamme purkamaan vanhaa keittiötä.
Keittiötä suunniteltiin aluksi itse ja toimittajien vaihtoehtoja kartoitettiin netistä. Vaihtoehdot rajautuivat oikeastaan ainoastaan Kvikiin ja Cello-keittiöihin. Näissä kummassakin kävin suunnittelemassa keittiötä ihan paikan päällä. Kvikin keittiöstä on hyviä kokemuksia siskoltani kuultuna ja sama musta ovimalli valikoitui meillekin, mikä heidän upeasta keittiöstä löytyy. Cello-keittiöiden musta ovimalli olisi ollut mattapintainen, jonka vuoksi päädyttiin Kvikin upeaan viilupintaiseen mustaan ovimalliin. Kvikillä oli myös ihan mieletön Black Friday -kamppis ja keittiön loppuhinnasta lähti 20% pois! Ihan mieletön ajoitus keittiön suunnittelussa ja päästiin hyödyntämään todella tuntuva alennus. Ilman tätä alennusta hintaeroa ei näillä kahdella toimittajalla olisi kuitenkaan juurikaan ollut. Kvikin palvelu oli myös aivan mahtavaa ja keittiösuunnittelija oli todella hyvä.
Kuvassa Kvikissä tehdyt suunnitelmat keittiöstä. Kuvista poiketen jääkaapin vieressä on siis iso ikkuna ja jääkaappi ja pakkanen tulevat olemaan mustat. Liesiseinän yläosa jää avoimeksi ja lieden päälle tulee tietysti liesituuletin. Näkymä lieden edessä seisoessa on siis portaikon yli olohuoneeseen, jossa on ihanan isot ikkunat. Avaamalla tämä yläosa saadaan kiva läpitalon näkymä keittiön ikkunasta olohuoneen ikkunaan.

Yläkaappeja keittiöön ei tule juuri lainkaan, sillä toisella pitkällä seinällä on tosiaan ikkuna ja toisen pitkän seinän yläosan puramme avoimeksi, jotta saadaan kaunis näkymä keittiöstä portaikon yli olohuoneeseen. Yhdeltä seinältä on käynti ruokailutilaan ja yhdeltä taas eteiseen. Lisäksi eteisestä upotetaan keittiön puolelle liukuovikaapistot, joka lohkaisee keittiöstä 60x150 kolon. Ikkunaseinällä alalaatikostot ovat XXL-kokoa, eli normistandardeja tilavampia. Nurkkakaappi tuntui aluksi inhokilta, mutta kokeiltuani Kvikissä nurkkakaappiin suunniteltua LeMans-mekanismia, tuntuu nurkkakkaappikin oikein toimivalta!

Todennäköisesti laitamme vielä jotain avohyllyjä jääkaapin ja pakkasen oikealle puolelle jäävälle seinälle. Tämä on siis yksi väliseinien muutostyö, jonka tulemme tekemään. Nyt tuossa oikealla puolella on ruokailutila, mutta siihen teemme lapsille yhden makuuhuoneen.

Tässä yllä hieman hahmotelmaa keittiön pohjapiirroksesta. Vasemmalla lähtötilanne ja oikealla tuleva tilanne.

Mustien kaapistojen kanssa halusimme mustan altaan ja mustan hanan. Myös nämä löytyivät Kvikistä. Jääkaappi ja pakkanen tulevat olemaan täyskorkeita ja mustia, mies ei halunnut näitä integroituna, vaikka muut kodinkoneet tulevatkin integroituina. Liesituuletin tulee olla saarekemallia, sillä se sijoitetaan yläosaltaan muuten avoimeksi jäävälle puolelle, josta on sitten näkymä olohuoneeseen. Kodinkoneita ei tilattu Kvikin kautta, vaan päätimme odottaa isojen kodinkoneketjujen Black Friday tarjouksia. Tarjouksista saimmekin tilattua kaiken tarvittavan ja säästimme ison summan. Ainut huono puoli on, että toimitukset näissä on ennen kuin saamme avaimet ja tosiaan olohuoneessa majailee yhtä jos toista kodinkonetta jo valmiina!


(Kuvat Kvik)
Työtasojen suhteen päädyimme pitkän pohdinnan jälkeen laminaattiin sävyltään light nature. Taso muistuttaa sävyltään ja ilmeeltään saarnea, joka oli meidän toinen vaihtoehto tammen lisäksi. Päätös laminaatin suhteen syntyi sen helppohoitoisuuden johdosta. Toivottavasti tämä on hyvä ratkaisu, vaikka massiivipuutasoihin olemmekin tottuneet.
Ruokailutila tulee myös uudessa kodissa omaan tilaansa, ei siis varsinaisesti keittiöön. Ruokailutilaan sijoitamme samat kalusteet kuin nykyisessä on, eli tammipöytä, kahdeksan pinnatuolia sekä itse tekemämme vitriinikaappi ja mustavalkoiset valokuvataulut. Ruokailutilaan toivoisin kovasti voitavan asettaa myös matto ruokapöydän alle. Sellaista ei meillä ole ollut, mutta lasten kasvaessa ja kaatuneiden maitojen vähentyessä, voisi sekin olla mahdollinen.


Keittiö on niin tärkeässä osassa arkea, että on ihanaa saada se heti kuntoon!

2 kommenttia:

  1. Musta keittiö, wau! Ei kyllä tulisi itselle ensimmäisenä mieleen, mutta en epäile hetkeäkään, etteikö siitä tulisi hieno ja ihanaa vaihtelua valkoiselle. Kiva lukea näitä sun suunnitelmia/mietteitä, kun meillä kanssa viisihenkinen perhe ja pystyn täysin samaistumaan noihin pakko saada juttuihin. Suosittelen muuten laittamaan kylppäriin kaksi lavuaaria viereikkäin, jos vain mahtuu, vaikka olisikin kaksi kylppäriä. Sara

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara! :) Ja nimenomaan, musta keittiö on kivaa vaihtelua perinteiselle valkoiselle. Kylppärin remonttia ei olla vielä varsinaisesti suunniteltu, mutta kaksi lavuaaria on kyllä ehdottomasti toivelistalla! Kylppäriä ei ehditä kuitenkaan remontoimaan ennen muuttoa, niin jätetään se suosiolla nyt tekemättä. Mietittiin kyllä kummasta aloitetaan, keittiöstä vai kylppäristä, kun kumpikin on sellaisia, että ei ole kiva rempata asuessa, mutta todettiin, että keittiö on meille arjessa tärkeämpi.

      Poista

Luetuimmat