tiistai 5. joulukuuta 2017

Joulufiilis muutto- ja remppatohinoiden keskellä

Olen tunnustautunut todelliseksi jouluihmiseksi.
Vaikka olen aina nauttinut joulunajasta ja lapsuuden joulumuistot ovat ihania, todellinen joulufiilis on syntynyt oikeasti omien lapsien saannin myötä. Vietämme joulun aina siskoni perheen ja meidän vanhempien kanssa. Jouluun kuuluu ehdottomasti aamulla kotona vain oman perheen kesken nautittu riisipuuro ja telkkarin jouluiset lastenohjelmat. Aattoilta sitten vietetään isommalla porukalla hyvin syöden sekä pukkia odotellessa. Olemme vuorotelleet aaton viettoa joko meidän kodissa tai siskoni luona. Viime joulun olimme siskollani ja nyt poikkeuksellisesti myös tämän vuoden aaton vietämme siskollani.
Tänä vuonna joulufiilis ei ole kuitenkaan oikein päässyt valloilleen, vaikka eletään jo joulukuuta. Ajatukset ovat olleet muutossa ja rempassa, enkä ajatellut tänä vuonna ihan niin paljoa laittaakaan joulua kotiin. Olemme jo aloittaneet pakkaamista ja yläkerran käytävälle sekä alakertaan alkaa jo hyvää vauhtia muodostua muuttolaatikkokasoja. Olohuoneessa majailee myös tällä hetkellä täyskorkea pakkanen, joka odottaa siirtoa uuteen kotiin! Jotenkin tähän pienoisen kaaoksen keskelle ei tee mieli niin laittaakaan koristeita… Ja ihan oikeasti lasken päiviä, kun pääsemme muuttamaan. Odotan omakotitaloon muuttamisesta samaa helpotusta, kuin tämän blogin suhteen (tosin asumisen ja uuden talon suhteen suuremmassa mittakaavassa). Haluan itse päättää asioista, tehdä asiat omilla ehdoilla, omalla tavalla ja tarvitsematta sopia "jokaisesta" asiasta toisten kanssa. Kyllä nimittäin taas on saanut huomata, että on tämä rivitaloasuminen aikamoista... ;) Onkohan se sitten se oman elämän tylsyys vaiko puhdas kateus, mikä saa ihmiset käyttäytymään hassusti. No meitä on moneen junaan.
Ehdotettiin lapsille, että laitettaisiin kuusi uuteen kotiin, sillä todennäköisesti siellä tulee aattoa lukuun ottamatta vietettyä joulunpyhinä ja välipäivinä enemmän aikaa kuin vanhassa kodissa. Toki rauhoitumme myös joulun viettoon, mutta kohtuu tiukan aikataulun vuoksi ainakin ne välipäivät tulee menemään remppahommissa. Lapset kyllä ponnekkaasti olivat sitä mieltä, että kuusi pitää laittaa vielä vanhaan kotiin! Täytyy saada vietyä pakattuja tavaroita uuden kodin autotalliin, niin ehkä se kuusikin sopii sitten vielä tänne vanhaan kotiin. Heti, kun avaimet saamme, ajattelimme tyhjentää ulkovaraston ja viedä sieltä kaikki työkalut uuteen kotiin. Lisäksi sovin jo isäni kanssa, että hän tulee heidän isommalla autollaan kuskiksi ja viemme muuttolaatikoita pois joulun tieltä. Vaikka matka uudelle kodille on lyhyt, helpottaa suuri auto tavaroiden viemistä kummasti. 


Toki joudumme sitten varsinaiseksi muuttopäiväksi vuokraamaan ison auton huonekalujen vientiä varten, mutta yllättävän paljon on sellaista tavaraa, jota voi jo viedä pois nurkista ja helpottahan se sitten sitä lopullista muuttoa. Silloin voi keskittyä niiden isojen tavaroiden vientiin.


Päätin kuitenkin olla ottamatta stressiä etenkään nyt tästä joulusta. Tai no, oikeastaan mistään muustakaan! Kyllä se joulu tulee myös niiden muuttolaatikoiden ja pienen kaaoksen keskelle. Laatikot saa valmiina kaupastakin, eikä ne sotkutkaan ole niin justiinsa. Tarpeeksi hämärä valaistus, kynttilöitä ja se oikea seura tekee sen joulun.

Oikein ihanaa itsenäisyyspäivän aattoa! 

P.S. Nämä kuvat napsin tuossa marraskuun puolella, kun sain kunnian ottaa vastaan toimittajan ja valokuvaajan tekemään lehtijuttua meidän kodista. Kuvauksiin toivottiin talvista tunnelmaa ja se toteutuikin havujen ja valojen myötä oikein mainiosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luetuimmat