sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Eteisen remonttisuunnitelmia

Jatketaan niillä huonekohtaisilla remonttisuunnitelmilla ja siirrytään keittiöstä eteiseen. Eteinen ja tuulikaappi ovat keittiön ohella todella tärkeässä osassa etenkin lapsiperheessä. Ja kun perheessä on viisi henkeä, on takkeja, kenkiä ja erilaisia asusteita väistämättä melko paljon. Vaikka meillä ei vaatteita paljoa per naama olekaan, niin jo ne pelkät välttämättömyydet tarkoittavat isoa säilytystilan tarvetta.

Uudessa kodissa on tällä hetkellä pieni tuulikaappi, jonka jatkeena eteinen. Haaveilen tuulikaapin poistamisesta, mikä avaisi koko eteisen ihan uudella tavalla. Tämä tosin tarkoittaisi todennäköisesti koko ulko-oven vaihtamista tiiviimpään ja energiatehokkaampaan, sillä kyllähän tuulikaapilla täällä Suomessa on ihan perusteltu syy. Tuulikaapin suhteen ei olla tehty lopullista päätöstä, täytyy vielä pohtia asiaa monelta kantilta.


Kuvat:
lipasto, matto ja liukuovikaapisto: Ikea,
penkki: Kärkkäinen,
lamppu ja laatta: K-Rauta,
pystynaulakko: Huippukaluste
lokerikko: Everyday Design

Uuden kodin eteisen tärkeimmät kriteerit ovat laattalattia (+lattialämmitys) ja tarpeeksi säilytystilaa. Eteiseen laitetaan keittiön vastaiselle seinälle 150cm leveä liukuovikaapisto, johon tulee kenkäsäilytys, kuluvan kauden päällysvaatteet sekä siivouskaappi. Kausivaatteille tulee säilytys muualle. Mikäli päädymme poistamaan tuulikaapin kokonaan, tulee liukuovikaapistoa vastakkaiselle seinälle meidän jo olemassa olevat Ikean malm-lipastot. Nämä vetävät sisäänsä melkoisen määrän tavaraa ja olisivat oikein passeli ratkaisu asusteille, lasten vaatteille ja miksei alalaatikoihin voisi nakata vaikkapa lasten kenkiä. Lisäksi haluan eteiseen penkin ja mahdollisesti pystynaulakon.

Avonaulakkoon saisi arkena heitettyä juuri ne käytössä olevat takit, mutta myös vieraiden vaatteet.


Pohjapiirroksesta hahmottaa asiat hieman paremmin ja vasemmalla tosiaan lähtötilanne tuulikaapin kanssa. Kuvassa vasemmalle jää pojan huone ja oikealle keittiö. Vaikka tuulikaappia ei päädyttäisi poistamaan kokonaan, tullaan seinää siirtämään sen verran, että 150cm liukuovikaapisto mahtuu aukeamaan tuulikaapin puolella, vaikkakin keittiön puolelle se upotetaan.


Viisihenkisessä perheessä käytännöllisyys ratkaisee eteisessä melko paljon ja uskon, että näillä muutoksilla eteisestä saadaan todella toimiva meidän perheen tarpeille. Monessa asiassa pyritään tekemään pitkäaikaisia ja ennen kaikkea käytännöllisiä ratkaisuja. 


Koska talo on rinnetontilla, on sisäänkäynti molemmissa kerroksissa. Tämä eteinen on tien puolelle ja tätä varmasti käytämme enemmän. Alakerrassa on myös tuulikaappi ja pieni eteinen. Kunhan alakertaa ryhdymme remontoimaan, täytyy sinnekin laittaa kunnolliset säilytystilat. Varmasti ainakin sellaiset pihavaatteet, vapaa-ajan lenkkarit ja kumisaappaat tulevat olemaan säilössä alakerrassa. Alakertaan tulee myös kausivaatteiden säilytys.

Kerro ihmeessä, mikäli sinulle herää jotain kuningasideoita tämän eteisen ja tuulikaapin suhteen. Tämän kanssa ei olla vielä tehty mitään lopullisia päätöksiä, vaan suunnitelmat ovat alustavasti vain näin paperilla.

Näistä huonekohtaisista suunnitelmista ajattelin esitellä vielä ainakin tulevat lastenhuoneet, vaikkakaan niihin ei mitään rakenteellisia muutoksia olla tekemässä. Lastenhuoneiden sisustukset tosin menevät melko lailla uusiksi ja uusia kalusteita olenkin jo suunnitellut melko pitkälle. Toki myös vanhoja kalusteita siirtyy mukana, mutta esimerkiksi kaikille lapsille tulee uuteen kotiin uudet sängyt.

Kaikki tuntuu kyllä nyt niin konkreettiselta, perjantaina kävimme tekemässä loppukaupat talosta ja avaimet saamme jo huomenna illalla! Ihan uskomatonta, vastahan teimme sitä ensimmäistä tarjousta ja nyt ihan oikeasti olemme myyneet omamme ja saamme avaimet uuteen kotiin. Alun perin avainten luovutus piti olla vasta joulukuun lopussa, mutta edellinen omistaja pääsikin muuttamaan aiottua aiemmin ja on niin sydämellinen, että luovuttaa meille jo nyt avaimet. Seitsemän tiukkaa remppaviikkoa siis edessä! Ja eiköhän ainakin jotain lähtötilannekuvia nähdä täällä blogissakin!

6 kommenttia:

 1. Voi vitsit. En ole aikoihin ehtinyt kurkkia blogiisi mutta pitää kyllä alkaa lukea taaksepäin teidän remonttijuttuja. <3 Onnea ja voimia remonttipuuhiin ja uuteen kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Etna! :) Blogi sai tosiaan ihan kokonaan uuden alun, eikä remppajuttuja vielä ihan kauheasti ole, mutta pikkuhiljaa. Tervetuloa seuraamaan meidän remppatouhuja! :)

   Poista
 2. Poistaisin ton tuulikaapin, vie vaan turhaa tilaa. Tuulikaapista tulee muutenkin mieleen sellainen "sotkuinen välikkö", naulakot täynnä takkeja ja lattia täynnä kenkiä.. No joo tiedät varmaan mitä tarkoitan. Sara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tiedän todellakin! Ja eteisestä saisi niin paljon tilavamman ilman tuulikaappia.

   Poista
 3. Energia-asioita kannattaa tosiaan miettiä, tuulikaappi on yleensä tehty parantamaan energiatehokkuutta eikä pelkkä ulko-oven vaihto välttämättä korjaa asiaa. Kannattaa kysyä asiantuntijalta varsinkin, kun lattiaam tulee lattialämmitys (sähkö-?). Ja vaikka tuulikaappi jäisi, varsinkin alkuperäinen ulko-ovi kannattaa silti vaihtaa uuteen. Lämpöhukka voi vähentyä isostikin, meillä tuulikaapin lämpötila nousi asteita 80-luvun talossa oven vaihdolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ehdottomasti. Energia-asioiden vuoksi se tuulikaapin poisto tosiaan mietityttääkin. Ulko-oven vaihto tulee tosiaan todennäköisesti jossain vaiheessa ajankohtaiseksi joka tapauksessa.

   Poista

Luetuimmat