perjantai 29. joulukuuta 2017

Ensimmäiset remppaviikot

Ensimmäiset remppaviikot on takana ja kiirettä on pitänyt. Avaimet saatiin tosiaan jo kaksi viikkoa sitten maanantaina ja nyt vuorossa pieni läpikäynti, mitä on tänä aikana tehty. Tässä on oltu normaalisti töissä, lapset ovat sairastaneet, on ollut päiväkodin joulujuhlaa, duunin pikkujoulut ja muuta perushässäkkää. Niin ja tietysti se joulu, jolloin tietysti rauhoituimme joulun viettoon, mutta kaikesta tästä huolimatta uudesta kodista on purettu:

- keittiö lattioineen
- tuulikaappi
- vaatekaapit makuuhuoneista
- hieman väliseiniä
- lastenhuoneiden lattiat
- katot

Keittiö laitettiin pilkkahinnalla nettiin myyntiin ja se meni heti, keittiössä on siis melkoisen autiota tällä hetkellä! Pieni ylläri paljastui seinästä, jonka yläosan ajattelin purkaa, sillä tulevan tiskialtaan kohdalla menee IV-putket ja ihan koko matkalta ei siis saadakaan avointa näkymää. Ihan pieniä muutoksia siis keittiön suhteen luvassa, sillä IV-putkien siirto on kohtuuttoman työlästä lopputulokseen nähden. Osa seinästä siis tulee jäämään ja positiivisen kautta olen miettinyt, että siihen saa nyt sitten vaikka kivat avohyllyt kahvikupeille tms.

Kuva otettu olohuoneen puolelta, seinän toiselle puolelle tulee keittiö, seinä madaltuu vielä hieman.

 Lasten makuuhuoneista purettiin parketti pois ja toisesta huoneesta parketin alta löytyi sitä, mitä pelättiinkin, eli kokolattiamatto. Parketti sen päällä tuntui juuri siltä, että jotain pehmeää siellä on... Otettiin matosta näyte asbestimittauksia varten ennen purkua ja tulokset saatiin onneksi nopeasti. Asbestia ei löytynyt kokolattiamatosta, eikä onneksi muistakaan otetuista näytepaloista. Ruskea retromatto sai siis lähtöpassit ja lastenhuoneiden lattioihin on nyt piikattu lämmityskaapelit, kuten myös eteiseen ja keittiöön. Seuraavaksi siis uutta lattiapintaa laittamaan!

Minulla kävi sama moka kuin viimeksi tätä nykyistä kotia remontoidessa, että ne lähtökuvat meinaa unohtua purkuinnostuksen iskiessä. Tosin työnjakokin on nyt ollut sellainen, että mies on riehunut talolla ja minä olen ollut lasten kanssa, niin en ole itse ollut ottamassa kuvia työvaiheista. Alkuperäiset myyntikuvat on tallessa ja ehkäpä katsellaan niitä sitten, kun on valmista ja sitten onkin kiva verrata niitä ennen ja jälkeen kuvia. Nyt siis "nautitaan" tästä remppasekasotkusta ja ehkäpä näistäkin jotain käsitystä saa. Ainakin siitä työmäärästä! ;)

Meillä on ollut pari kaveria jeesailemassa ja pientä kuittailua sieltä tulikin, että se tammikuun vika päivä koittaa hyvin äkkiä! Näinhän se on, ja ainahan se kiire tulee, vaikka olisi kuinka paljon aikaa!

Tästä lähti tuulikaappi!

Seuraavaksi vuorossa tosiaan lattioiden laittoa makkareihin, keittiöön ja eteiseen, sisäkattojen uusiminen sekä muutaman uuden väliseinän rakentamista. Näiden suhteen pitäisi vielä tehdä päätöksiä kattovalojen paikoista sekä lastenhuoneiden lattiamateriaali. Lisäksi pitäisi laittaa eteisen liukuovikaapisto tilaukseen.

Tammikuun alussa tulee keittiö ja tammikuussa tulee myös parkettifirma hiomaan ja lakkaamaan mosaiikkiparketin olkkarista ja ruokailutilasta uuteen uskoon. Myös maalari on tulossa maalailemaan ikkunanpokia valkoisiksi. Niin, ja melkoisen iso mylläys olisi alkamassa myös pihalla mikäli säät vain sallii... Salaojat laitetaan nimittäin nyt heti kuntoon myös. Paljon siis hommaa, mutta kyllä se tästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luetuimmat