maanantai 8. helmikuuta 2016

Toimivampi eteinen

Jatketaan vielä vähän näillä sisustusjutuilla ja nyt vuorossa eteinen, joka on myös kokenut pienen muutoksen tässä alkuvuoden remppainnostuksessa!

Meillä on kapea ja pitkä eteinen pienen tuulikaapin jatkona. Eteisestä on käynti keittiöön, vessaan ja ruokailutilaan/olkkariin. Toiselta seinältä löytyy rivistö alkuperäisiä kaapistoja, joista kuitenkin yläosa on purettu avoimeksi ja sisuksia muokattu paremmin omiin tarpeisiin. Yksi kaappi on siivouskaappi, yksi kenkäkaappi ja kolmen oven takana on henkaritilaa, hyllytilaa ja ritiläkoreja. Periaatteessa siis ihan toimiva kokonaisuus ja säilytystilaa on ainakin toistaiseksi riittävästi.

Olen kuitenkin lisäksi kaivannut pientä lisäsäilytystilaa kengille lähinnä sen takia, että olisivat jotenkin helpommin saatavilla. Kengät kun ovat tuossa kaapissa lähimpänä tuulikaappia ja ulos lähtiessä tuulikaapin ovi on usein auki. Sieltä oven takaa joutuu sitten availla kaapin ovea ja kurotella kenkiä, lapset kun usein pyörivät siinä vielä mukavasti tiellä! Lisäksi olen myös kaivannut jotain pientä laskutilaa avaimille/kännykälle sisälle tullessa.


Bongasin alennusmyynnistä valkoisen metallisen kenkäkaapin, josta sitten lähti ajatus siirtää seinällä ollut iso peili makuuhuoneeseen ja korvata se kenkäkaapilla ja kapealla peilillä.


Lopputuloksesta tuli oikein tyylikäs ja toimiva. Kaapin myötä tuli lisäsäilytystilaa, mutta ennen kaikkea ulkonäköä ja mielenkiintoa eteiseen. Kaappi ei myöskään hyökkää seinältä silmille, syvyys on vain 15cm.
Kappiin mahtuu väljästi kuudet kenkät. Siroja naisten kenkiä mahtuisi varmasti jopa kolme paria vierekkäin.Hyllyn yläpuolelle liimasin vielä kaapista löytyneen palan liitutaulutarraa. Kenkäkaapin päältä löytyy mieheni joskus koulussa tekemä metallinen rasia avaimia varten, tuoksupussi raikastamaan eteistä ja tietysti tulppaaneja! <3


Koti on taas askeleen verran parempi, kivempi ja ennen kaikkea toimivampi!

6 kommenttia:

 1. Toimiva muutos! Tuo metallirasia sopii täydellisesti tuohon kaapin päälle. Pääseekö kenkäkaapista hiekat valumaan lattialle vai jääkö kaapin pohjalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaapin pohja on umpinainen, joten sinne jäävät hiekat. En ollut osannut edes ajatella, onko kaapeissa eroja tämän suhteen. Mieluummin kyllä pidän hiekat kaapissa kuin lattialla! ;)

   Poista
 2. Tajusin juuri, että teidän eteinen on hyvin samanlainen kuin meillä! Siis oviaukot ja pitkulaisen mallinen. Mutta tosiaan todella onnistunut muutos, kuten aina ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raila <3 Olishan se ihanaa, kun sisäänkäynti ja eteinen olisi iso ja avara halli, jossa olisi tilaa heittää vaikka kärrynpyöriä ;) mutta valitettavasti tällainen pitkulainen eteinen taitaa olla aika yleinen!

   Poista
 3. Hei! Minkä valmistajan kenkäkaappi on? Ja matto?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kaappi on Jyskistä ja matto muistaakseni Kodin1:stä.

   Poista