lauantai 23. tammikuuta 2016

Pikkuvessan muodonmuutos - ennen ja jälkeen!

Yläkerran pikkuvessan remontti on saatu valmiiksi ja voi miten ihana siitä tulikin! Oikeastaan täysin sellainen kuin kuivittelinkin, mutta ainahan se lopputuloksen näkemisen jälkeen tuntuu vielä paljon paljon hienommalta kuin on ikinä osannut kuvitellakaan!

Lähtötilanne vessassa oli siis tämä:


Remonttia on suunniteltu jo siitä asti kun tänne muutettiin syksyllä 2013 ja kesällä 2014 kirjoittelinkin remonttisuunnitelmistani myös tänne blogin puolelle. Tuolloin kirjoitin karkeasti kolme eri vaihtoehtoa, joista se ensimmäinen on koko ajan ollut suosikki ja tämä suunnitelma aika pitkälti nyt toteutettiinkin. Vaihtoehdoista voit lukea täältä.

Remontti aloitettiin petsaamalla kattopaneelit valkoisiksi saunasta ylijääneellä SaunaSupi kuultovalkoisella vahalla. Sen jälkeen jatkettiin irroittamalla kaikki kalusteet pönttöä lukuunottamatta, se haluttiin pitää mahdollisimman pitkään, että ei yöllä tarvitse alakertaan juosta. Seuraavaksi pestiin seinät, jonka jälkeen kaakeleiden päälle levitettin primeri ja tasoituslaastia useampi kerros. Seinät maalattiin pohjamaalilla ja lopuksi märkätiloihin sopivalla pintamaalilla. Efektiseinäksi valittiin ovea vastapäätä oleva seinä ja sille levitettiin Tikkurilan Tunto Kivi -maali sävyssä musta gabro.

Seinien valmistumisen jälkeen revittiin lattiasta muovimatto pois ja irroitettiin pönttö. Mies laatoitti lattian, jonka jälkeen putkimies kävi asentamassa uuden vessanpöntön. Sitten vaan kalusteet kiinni, pientä sisustamista ja VALMIS!

vessaremontti

kivimaali

Tuon kivimaalin levittämisestä täytyy muuten mainita sen verran, että märkänä musta maali on hyvinkin harmaata ja vielä levitysvaiheessa mietittiin, että muuttuukohan tosiaan kuivuessaan mustaksi. Kivimaalia nimittäin saa valmiiksi valkoisena, harmaana ja mustana (jotka voi vielä erikseen sävyttää) ja vähän jo miettiin, että onko purkin kyljessä väärä lappu ja meidän ostama maali onkin se harmaa. Mutta niin se vaan tummui monta astetta ja on siis ihan musta tällä hetkellä. Onneksi!

vessan remontointi

vessa ilman kaakeleita

Allaskaluste ja allas on Ikeasta, tammitaso puolestaan ylijäämää meidän keittiön saarekkeen tasosta. Lattialaatat ovat myös ylijäämää, samoja laattoja löytyy vessan viereisestä kylpyhuoneesta. Tämä luonnonkivi on vaan niin ihanaa! Ja etenkin kylppäriin sopii älyttömän hyvin, ei nimittäin ole yhtään liukas märkänäkään.

vaatekoukku

Vaatekoukut ovat ihan täydelliset, Normann Copenhagenin Dropit Hooks. Peilin vasemmalle puolelle tulee vielä kaksi erillistä koukkua käsipyyhkeille, nämä pisarakoukut haluan sittenkin pitää vaatteita varten eli toisin sanoen ovat suurimmaksi osaksi koristeena seinällä.

diy vessan remontointi

pienen wc:n remontointi

vessan piensisustus

mustavalkoinen wc

Vanhoja kalusteita muuten saatiin hyvin myytyä nettikirppiksellä. Välillä remontoidessa sitä ajattelee, että eihän kukaan vanhoista kylpyhuone- tai vessakalusteista ole valmis mitään maksamaan, ja itse olisi jo viemässä rojuja kaatopaikalle. Mutta niin vaan ihmiset ostavat myös näitä kolmekymmentä vuotta vanhoja kalusteita! Positiivista saada muutama kymppi takaisin, mutta myös hyvä mieli siitä, että tavarat menevät vielä uusiokäyttöön.

Vessan lopputulos on täys kymppi. Juuri sellainen kuin halusinkin. Tammi, musta ja valkoinen on vaan ehdottomasti mun lemppariyhdistelmä! <3

9 kommenttia:

 1. Minkälaiset nuo kattopaneelit oli ennen ja tuliko tuolla saunasupilla hyvää jälkeä? Mäntypaneelit katossa täällä ja kova tarve tehdä jotain, mutta maalia sai vetää ainakin viisi kerrosta ennen kun lopputulos oli hyvä, joten jotain muuta pitäisi keksiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kattopaneelit olivat kuusipaneelia ja värisävyä näkyy ihan vähän tuossa ennen-kuvien yläkulmassa. Lopputulos SaunaSupi vahalla on sellainen läpikuultava, mikä jättää puun syyt näkyviin. Haluttiinkin siis läpikuultava pinta eikä maalattu. Vahattiin paneelit kolmeen kertaan.

   Käytittehän muuten pohjamaalia maalatessa? Niin ja oliskohan mänty ihan vähän haastavampi käsiteltävä kuin kuusi... En tiedä, mutta mutu tuntuma olisi sellainen...

   Poista
  2. Ehen käyttänyt pohjamaalia kun inspiraatio oli päällä ennen kun pääsin maalikauppaan hakemaan pohjia :D
   Tiedän siis kyllä, että pitäisi ensin pestä, sitten primeri ja sittenkin vielä tarvii 2-3 kerrosta maalia ennen kun keltaisuus häipyy.
   Siksi siis heräsi ajatus, että pääseekö vahalla helpommalla!

   Poista
  3. Tiedän tunteen, inspiraatio kun iskee niin sille ei mahda mitään! ;)

   mutta pohjamaalihan on peittävämpää, niin pintamaalikerroksia ei tarvitsisi niin montaa. Työmäärä ainakin vähenisi! Mutta jos tykkää kuultovalkoisesta, niin siihenhän sitten se vahaaminen sopii. :)

   Poista
 2. Mahtava lopputulos! Aivan täydellisesti sopii nuo pisarakoukut tuohon seinälle, en kyllä itsekään raaskis peittää niitä millään pyyhkeellä ;D

  VastaaPoista
 3. Vautsi! Kumpa osaiskin itse tai olis varaa palkata joku tekemään! �� mitä tää remppa makso?

  VastaaPoista