perjantai 18. joulukuuta 2015

Viisi koristeluvinkkiä jouluun

Nyt viimeistään on aika laittaa viimeisetkin joulukoristeet esille ja nyt luvassa viikonlopun kunniaksi viisi kaunista koristeluvinkkiä!

1. Kynttilänjalat viinilaseistaTämän viinilasi-idean bongasin Pinterestistä ja vaikka tämä ei ehkä turvallisin vaihtoehto ole lapsiperheissä, niin päätin silti kokeilla, miltä nämä näyttävät käytännössä. Yhteen laitoin kimaltelevia kuusenkoristeita ja kahteen maanläheisempiä koristeita, havuja ja käpyjä. Mielestäni todella kauniit ja aikuisten kesken vietettävään iltaan sopisivatkin erittäin hyvin. Lasten kanssa touhutessa nämä ovat vähän turhan kiikkerät...Nämä ovat oikeat katseenkääntäjät joulun tai vaikka uuden vuoden juhlapöydässä!


2. Asetelma maljakkoon

Tilasin meidän joulukorttikuvauksia varten tekolunta ja kuvausten ja leikkimisen jälkeen suurin osa lumesta saatiin vielä kerättyä talteen. Viime vuodeksi ostamani kirkas poro päätyi isoon maljakkoon, jonka pohjalle laitoin isot kinokset lunta. Poro seisoo pienen pahvilaatikon päälle, muuten se olisi uponnut lumeen.


Tästä tuli sopivan lapsenmielinen, mutta kuitenkin tyylikäs koriste. Tämä koriste jääkin meille joulun ajaksi senkin päälle. Huomasin muuten, että Kodin1:ssäkin myydään tekolunta pienissä pusseissa!


3. Havut

Havut kuuluvat jouluun ja niillä saa luotua kauniita asetelmia ja tunnelmaa niin sisälle kuin uloskin. Nämä havut ostin Plantagenista ja näissä on aivan ihana tuoksu!


Havut päätyivät meillä etuovelle kynttilän ja pienen olkipukin seuraksi ja tunnelma on mielestäni kutsuva. Jos olisin tänä vuonna päätynyt muovikuuseen, olisin varmasti tuonut nämä havut joulun pyhiksi sisälle tuomaan ihanaa tuoksua. Mutta päädyttiin siis kuitenkin ottamaan oikea kuusi, onhan siinä se oikea aito joulun tunnelma!

5. Kynttiläalusta kakkulautasesta

Välillä tuntuu, että on ihan harmi säilyttää kauniita tarjoiluastioita kaapissa ja vain muutamana kertana vuodessa ottaa ne käyttöön. Nostamalla kynttilät kauniille jalalliselle kakkulautaselle, pääsee ylimääräiset astiat esille juhlapöytään. Kastehelmi lautasesta ja muutamasta kynttilästä muodostuu kaunis pöytäkoriste!4. Ikkunamaalauksia

Kuvat eivät tee nyt yhtään oikeutta tälle lapsenmieliselle koristelulle, mutta haluan silti jakaa tämän viimeisenä koristeluvinkkinä. Sain nimittäin yksi ilta inspiraation koristella meidän ison keittiön ikkunan hieman jouluisemmaksi ja piirsin Granitin valkoisella tussilla ikkunaan lumihiutaleita, joulupalloja ja lentäviä poroja muun muassa.

Tästä tuli ihan hauska koristelu ja pääsee oikeuksiinsa pimeällä. Kunhan lapset vähän kasvavat, voi tämän koristelun antaa lasten vastuulle!

Mitä pidät näistä koristeluista? Nouseeko jokin suosikiksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti