tiistai 15. joulukuuta 2015

HBD!

Oman syntymäpäivän kunniaksi jakoon herkullisen suklaakakun ohje, jonka kuvia vilahtikin jo eilisessä postauksessa.

 

Kakkupohja:

3 kananmunaa
2,5 dl sokeria
50 g sulatettua voita
1 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

kahvia kostutukseen

Suklaaganache:

3 dl vispikermaa
350 g tummaa leivontasuklaata
30 g voita sulatettuna


1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata rasva ja sekoita siihen maito. Kaada voi-maitoseos munasokerivaahtoon. Sekoita jauhot keskenään ja kääntele taikinan joukkoon. Paista uunissa 175 asteessa noin 30min. 

2. Rouhi suklaa. Kiehauta kerma ja kaada samantien suklaan päälle. Kaada sula voi joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja siirrä jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.

3. Jaa kypsä ja jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan, ja kostuta kahvilla. Levitä puolet suklaaganachesta väliin ja toiset puolet kakun päälle.

4. Koristele haluamallasi tavalla, itse käytin koristeluun suklaarouhetta, sokerimassasta tehtyjä tähtiä sekä kaapista vielä löytyneitä vohvelitikkuja.

Kakku on tuhti ja erittäin herkullinen, mutta ei missään nimessä liian makea. Kaloreita tosin ei kannata laskea. Tällaisten viikonlopun suklaaövereiden jälkeen voikin varsinaisen synttäripäivän viettää ihan terveellisellä linjalla... ;)

Niin ja vuoden päästä vasta on niiden pyöreiden vuoro! 
29 plakkarissa siis tänään.

2 kommenttia: