torstai 26. marraskuuta 2015

DIY: legopussi ja muutama muu

Meidän lapsille on kertynyt jo sievoinen määrä dubloja ja pitkään niitä on säilytetty kahdessa Annon pyöreässä punoskorissa. Korit ovat kuitenkin saaneet kovaa kyytiä, niitä pyöritetään autonrenkaina, niitä pinotaan ja niissä istutaan. Ja sitten niitä on kiva repiä toisen kädestä, kun niissä on ne kahvat...Viime aikoina olenkin huomannut, että dubloleikkien jälkeen lattialta löytyy paljon punoskorien murusia. Korit eivät siis selkeästikään kestä kolmen tämän ikäisen lelukoreina.

Päätin, että on aika keksiä jokin parempi säilytysratkaisu ja törmättyäni netissä Tellkiddon kangaspusseihin, päätin tehdä jotain vastaavaa itse.

Alakertaan syntyi iso luonnonvalkoinen kangaspussi LEGOJA -tekstillä. Mietin aluksi kirjoittavani DUBLOJA, mutta ajattelin, että kun dubloista aika jättää ja siirrytään leikkimään vain pikkulegoilla, toimii sama pussi edelleen niiden säilyttämiseen (jos siis säilyy ehjänä...)!



 
 
Yläkertaan pojan huoneeseen kopioin törkeästi tuon Tellkiddon batman naamio kuvan, jonka piirsin jo pojan supersankari tauluun. Sopii siis hyvin tuohon taulun alle lattialle.



Pojan huoneessa pussiin päätyi tällä hetkellä pehmolelut. Pussi itsessään on jo ihan hauska sisustuselementti.



Kankaan jämäpalat pääsivät myös heti hyötykäyttöön, kun ompelin niistä muutaman pienen pussukan. Yksi näistä päätyi meikkipussukaksi ja näyttää oikein kivalta vessan hyllyllä!



Useinhan itse ompeleminen ei edes tule halvemmaksi kuin valmiina ostaminen, mutta haluan nyt poikkeuksellisesti tähän loppuun mainita vertailun vuoksi hintatietoja. Yksi valmis Tellkiddon kangaspussi kustantaa noin 35€. Itse maksoin kaikista tarvikkeista (kankaat, narut, 4kpl kangastusseja) noin 45€ ja tästä tarvikemäärästä tein kaksi isoa säilytyspussia leluille sekä kolme pientä pussukkaa jämäpaloista. Kankaat ja narut ostin Eurokankaasta ja tussit Suomalaisesta kirjakaupasta. Sen lisäksi, että on kivaa, kun on jotain itse tehtyä, tuli se myös tällä kertaa huomattavasti edullisemmaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti