tiistai 13. lokakuuta 2015

Venkslausta

Meidän alakerta on lähestulkoon yhtä yhtenäistä tilaa. Mikä on tosi kiva ja alakerta tuntuukin mukavan avaralta. Yksi epäkohta tässä kuitenkin on ja se on ruokapöydän sijainti suhteessa keittiöön. Keittiötä remontoidessa pohdimme tätä pitkään, mutta koska meidän iso ruokapöytä ei olisi mahtunut nykyisen niemekkeen tilalle, päätettiin toteuttaa niemeke, josta oltiin jo muutenkin haaveiltu. Ruokapöytä sijoitettiin siis tavallaan olohuoneen puolelle. Tyttöjen alettua istumaan syöttötuoleissa, on heidän ruokailut hoidettu pääasiassa tuossa niemekkeen läheisyydessä ja vain koko perheen kesken aterioidessa, on tyttöjen syöttikset kannettu ruokapöydän päätyyn. Harmillisen usein kuitenkin on koko porukka kyhjötetty niemekkeen ääressä...

Meillä mies etenkin on kyllästynyt tähän täysin, sillä eihän jakkaroilla ruokailu kovin miellyttävää ole ja nyt päätettiinkin, että kaikki ruokailu tulee tapahtumaan oikeasti ruokapöydän ääressä. Ja näinhän se toki kuuluisikin mennä!


Tämän seurauksena onkin sitten venkslailtu tuolien paikkoja...

Niemekkeen ääreen jäi toinen juniorituoli ja toisen nappasin pojan kirjoituspöydän äärestä. Nämä sopivat hyvin tähän tällä hetkellä ja näillä pystyy itsekin istua ja juomaan aamukahvit lasten vielä nukkuessa. Tuolit on tarkoitus sitten siirtää ruokapöydän ääreen tytöille, kunhan syöttötuoleista luovutaan. Siinä vaiheessa sitten tähän niemekkeen ääreen voisi ajatella ostettavan jotkin kivat baarijakkarat.

Niemekkeen läheisyydestä tuli ihanan avara ja nuo oksat (joista ukkini kerran ihmetteli lehtien kuolleen!) maljakossa saivat hieman tilaa ympärilleen.Syöttötuolit puolestaan päätyivät sitten ruokapöydän ääreen ja no, eihän nuo nyt kovin kauniit tuon tammipöydän ääressä ole... Laitoinkin tilaukseen ne "kaikilta" löytyvät pilven muotoiset silikonialustat ja kunhan ne saapuvat, poistan tuoleista tarjottimet, niin tuolit istuvat edes hieman paremmin pöydän ääreen. Tyttöjä kun harvemmin tarvitsee enää syöttää tai muutenkaan auttaa syömisessä, päädyin vielä sijoittamaan tuolit nurkkaan vierekkäin.Ikean syöttötuolit ovat olleet tosi hyvät käytössä, vaikka eivät tosiaan mistään kauneimmasta päästä ole. Pakko myöntää, että vaikka en muutenkaan kaipaa yhtään vauva-aikaa, niin en myöskään kaipaa aikaa, jolloin kämppä on täynnä kaiken maailman sittereitä, lelukaaria ja auton turvakaukaloita! Vuoden sisään varmasti siirrytään jo juniorituoleihin, niin pääsee nämä syöttötuolitkin kiertoon! ;)

Samalla otettiin pois käytöstä Ikean muoviset lattiansuojukset ja voi, miten pienestä tuleekin hyvä mieli. Keittiö ilman niitä harmahtavia rumiluksia lattiassa ja syöttötuolit vähän enemmän piilossa ruokapöydän toisella puolen, niin koko alakerta näyttää fiinimmältä ja tilavammalta!

Toki lasten kanssa käytännöllisyys ja turvallisuus ennen kaikkea, mutta en myöskään halua valita täysin sisustussilmää vasten sotivia ratkaisuja! 

3 kommenttia:

 1. Tosi kiva ratkaisu! Tykkään kovasti. Junnutuolit sopivat kivasti niemekkeeseen ja tuovat aikuisille sitä rauhallista kahvittelutilaa. Mä niin odotan, että saadaa meille uusi keittiö ja saan päästää keittiösisustuskärpäsen valloilleen :)
  Ihanaa tiistaita teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kiitos Raila! Laitathan sitten bloginkin puolelle juttua uudesta keittiöstä! Remppajutut kiinnostaa vaikka itsellä ei tällä hetkellä ajankohtaista. :)

   Poista