tiistai 27. lokakuuta 2015

Kurpitsakeitto

Kun kurpitsalyhty on koverrettu, tiedetään, mitä löytyy ruokalistalta. Itse päädyin tekemään meille kurpitsakeittoa, josta tuli älyttömän hyvää. Tässä teillekin resepti kokeiltavaksi.


Kurpitsakeitto
(6 annosta)

2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
3 pientä omenaa 
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1/2 rkl chilitahnaa
1000 g kurpitsaa (paloiteltuna)
6 dl kasvislientä
2 dl kookosmaitoa
1/2 kpl limetin mehu

1 rkl hunajaa

Kuori ja silppua sipulit, valkosipulit ja omenat. Kuullota öljyssä ison kattilan pohjalla.

Lisää joukkoon chilitahna ja inkivääri. Paista sekoitellen muutaman minuutin ajan.

Lisää kattilaan kurpitsat sekä kasvisliemi. Keitä miedolla lämmöllä noin 30 minuutin ajan.

Soseuta keitto ja sekoita joukkoon kookosmaito, limetin mehu ja hunaja.

Koristele annos kookosmaidolla ja paahdetuilla kurpitsansiemenillä.


Omaan makuun todella maukas keitto, joka ei meillä tosin lapsille juurikaan maistunut... Mutta kannattaa kokeilla, hyvää sesonkiruokaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti