tiistai 1. syyskuuta 2015

DIY: reseptikirja

Tämä projekti on ollut työn alla valehtelematta varmasti yli vuoden. Kuvittelin, että olisi pikkujuttu kerätä omat reseptisuosikit lähes 50 sivuiseksi kirjaksi ja kuvata ruoat... No, ei se ollut ihan pikkujuttu, mutta nyt kirja on valmis ja saapui viime viikolla postissa! Ja onhan tämä nyt aika mahtava!

Kirja tuntuu jotenkin ihanan kotoisalta ja henkilökohtaiselta, olenhan sen itse tehnyt, mutta sieltä vielä löytyy niitä tuttuja ja turvallisia reseptejä, joista joitakin on tullut leivottua jo omassa lapsuudessa äitini kanssa.

Ihan kaikista resepteistä ei ole kuvaa, sillä oikeasti tämä olisi ikuisuusprojekti, jos jokaisesta hollandaisekastikkeesta tms olisi yrittänyt muistaa ottaa kuvan kirjaa varten. Kirjasta löytyy meidän perheen käyttämiä ruokaohjeita, pääasiassa siis sellaisia, joiden tekemiseen tarvitsen ohjetta, eli ihan perus makaronilaatikon tai kinkkukiusauksen ohjeita kirjasta ei kuitenkaan löydy. Mukana on arkiruokia, kastikeohjeita, leivonnaisia ja tarjoiluideoita esimerkiksi juhliin. Loppuun keräsin vielä ideakuvia, eli ottamiani kauniita ruokakuvia, joiden tekemiseen ei kuitenkaan tarvitse erillistä ohjetta.

Mä olen viime aikoina tykästynyt vaan enemmän näihin valokuvakirjoihin. Meiltä löytyy tämän reseptikirjan lisäksi kirja viime vuoden kesäretkistä ja molemmille tytöille on tehty omat kirjat heidän ensimmäisestä vuodesta. Pojan ensimmäinen vuosi puolestaan on taltioitu tavallisiksi valokuviksi albumiin ja vähän olen miettinyt korvaisiko senkin uudella valokuvakirjalla, niin kaikilla olisi samanlaiset. Harmi, että en alunperin sellaista tehnyt! Tällä hetkellä työn alla on vielä melkein 100-sivuinen kesäkirja kuluneen vuoden kesästä.Ihan fiiliksissä tein heti kirjan saatuani kirjasta löytyvän ohjeen mukaan kesäkurpitsajauhelihavuokaa, joka olikin yksi kirjan muutamasta villistä kortista. Eli sellaisia ohjeita, joita olen joskus jostain napannut, mutta ei ole vielä tullut kokeiltua. Tämä kirja tulee varmasti olemaan kovassa käytössä!

Tarvitsetteko te ohjeita ruokien tekemiseen? 
Onko siis kokkikirjat kovassa käytössä?

6 kommenttia:

 1. Tää on kyllä huippuidea!
  Mä olen haaveillut samasta projektista, mutta tuo aloittaminen ja kuvien ottaminen vaan aina jää! Moni ruoka mitä tehdään jatkuvasti on kuitenkin sellainen, minkä teossa kurkkaa ainakin jonkin kohdan netistä tai keittokirjoista. En koskaa muista missä suhteessa sitä kananmunaa ja maitoa makaronilaatikkoon laitettiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on oikeesti yllättävän työläs, mutta ehdottomasti vaivan arvoinen! Mullakin se kuvien ottaminen vähän jäi, mutta ei nyt kaikesta tarvitsekaan olla kuvaa... Ja kuvitusta löytyy myös ifolorin ohjelmasta! 😊

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ifolorin sivuilla oli joskus ideakuva tällaisesta, siitä se ajatus lähti. Toteutuksessa vaan vähän kesti! ;)

   Poista
 3. Olipas ihanaa löytää tänne sinun blogiin. Vaikutat tosi puuhakkaalta äidiltä ja jaksat keksiä kaikkia ihania uusia ideoita ja diy juttuja yms. Jään todellakin seurailemaan teidän touhuja! Kurkkaa blogiini niin varmasti tunnistat kuka täällä kommentoi! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, onpa kiva, kun jätit kommenttia! Muutama postaus piti lukea, että osasin yhdistää! ;) Liityin heti lukijaksi sunkin blogiisi, kiva jäädä seurailemaan tuttuja!

   Poista