sunnuntai 17. toukokuuta 2015

DIY: hiekkalaatikko

Sainkin tätä hiekkis-projektia etenemään tänään oikein kunnolla, joten tässä luvattuja kuvia itse tehdystä hiekkalaatikosta meidän takapihalla!

Jotta on edes jotain saumaa ehtiä istuskelemaan tulevana kesänä uusilla lepotuoleilla, pitää lapsilla olla jotain tekemistä omallakin pihalla. Päädyttiin tekemään pieni hiekkalaatikko terassin ja aidan väliin. Kokoa laatikolla on 120cm x 160cm. Projekti aloitettiin viikko sitten ja nyt tänä viikonloppuna saatiin peräkärry lainaan ja päästiin hakemaan kerralla enemmän sekä hiekkaa että kuorikatetta.

Aloitettiin putsaamalla aidan vierustaa kasvillisuudesta, tämän jälkeen tasoitettiin maata ja levitettiin suodatinkangas estämään rikkakasvien kasvu. Itse laatikko tehtiin Siperian lehtikuusesta. Malliltaan laatikko on hyvin yksinkertainen, laudat ruuvattiin päistä kiinni ja kaikille sivuille ruuvattiin vielä pienet palikat puusta tukipaloiksi.
Hiekkaa haettiin tosiaan peräkärryllä ja nyt riittää tehdä hiekkakakkuja!


Hiekkalaatikon ympärille levitettiin männynkuorikatetta siistimään ympäristöä.

Vielä olisi tarkoitus kehittää jonkinlainen kivipolku tuonne hiekkalaatikon vasemmalle puolelle. Ideana olisi, että kulku hiekkalaatikolle olisi sitä kautta.

Toivottavasti tässä viihdytään leikkimässä!

6 kommenttia:

 1. Hieno tuli! Tosi huippuja nämä sun diy-jutut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, kiitos paljon, kiva jos tykkäät! :)

   Poista
 2. Oi vitsi, mihikähän meille saatais tollanen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 120cm x 120cm on varmaan myös riittävän kokoinen kahdelle. Josko johonkin nurkkaan mahtuisi! :)

   Poista
 3. Te olette kyllä niin näppäriä :-)! Meidän pihallekin taidetaan tehdä samantyyppinen, niin ei aina tarvitse lähteä puistoon asti. Vielä kun tytöt malttaisivat olla maistelematta hiekkaa :-)...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hiekkis omalla pihalla on kyllä kiva, esim. grillailunkin ohessa lapsilla on jotain fiksua tekemistä. Ja voi, meilläkin välillä ihan lapioidaan hiekkaa suuhun... ;)

   Poista