perjantai 17. huhtikuuta 2015

Kevätähky

Keväällä inspiraatiot touhuamiseen on huipussaan, aurinkoiset ilmat houkuttelevat ulkoilemaan ja tekemään pihahommia, mutta samaan aikaan tekisi mieli tehdä sisällä kunnon suursiivousta. Treeni-intoakin olisi ja salille pitäisi päästä useamman kerran viikossa. Salille en ole kuitenkaan ehtinyt tällä viikolla vielä kertaakaan. Tavoitteena mulla on ollut 2 salikertaa/viikko, joten täytynee varmaan taas suunnata sinne molempina viikonloppuaamuina. Viikonloppuisin aamut on kyllä ihan paras aika treenaamiseen ja usein olenkin jo kahdeksalta mestoilla. Jos lähtöä viivyttää, iskee laiskuus, eikä tule lähdettyä ollenkaan. Näin jää myös koko päivä aikaa muille touhuille ja perheen kesken olemiseen.

Mulla on jo hetken ollut mielessä pieni proggis tyttöjen huoneeseen, joka vaatisi kuitenkin vähän enemmänkin aikaa ja vaivaa. Sain jo myytyä uuden suunnitelman tieltä ne tummat puukuutiot, jotka tyttöjen huoneessa ovat majailleet. Nyt pitäisi vaan ensin suunnata rautakauppaan ja sitten alkaa hommiin! Mutta samaan aikaan kukkapenkki kutsuu putsaamaan rikkaruohoja uusien istutusten tieltä. Ja ne ikkunatkin pitäisi saada pestyä. Seurauksena on ähky, kun ei tiedä mistä aloittaisi ja minkä laittaisi tärkeysjärjestykseen! Varsinkaan kun sitä ylimääräistä aikaa ei niinkään ole... Mulla on usein vielä paha tapa, että kun jostain innostun, pitäisi se saada valmiiksi samantien! Mies yksi ilta sanoikin, että pitäisikö vähän rauhoittua noiden suunnitelmien kanssa, ei vaan aika riitä kaikkeen... Ideoita ja intoa tehdä olisi, mutta sopivaa hetkeä toteuttamiseen ei tunnu löytyvän, kuulostaako tutulta? 

Napsin eilen lasten päikkäriaikaan muutaman kuvan kotoa. Päällisin puolinhan tämä varmaan näyttää hyvinkin siistiltä, mutta todellisuudessa olisi suursiivouksen paikka. Matot kaipaisivat tamppausta ja sohvanpäälliset pesua, puhumattakaan lattioiden pesusta. Vaikka kodin perussiisteyden ylläpidossa auttaa kyllä huomattavasti tavaroiden vähyys ja se, että kaikelle on omat paikkansa, olisi kuitenkin kiva, että pääsisi useammin tekemään perusteellisempaa siivousta. Siistin kodin lisäksi olisi kiva, että paikat olisivat myös oikeasti puhtaita. Tiedättekö mitä tarkoitan?

Tuntuu, että viikonloppuisin on ainoita hetkiä, kun saa vähän omaa aikaa ja on mahdollisuus keskittyä kunnolla johonkin hommaan. Sitä kukkapenkkiä, kun ei ainakaan ihan hetkessä putsata... Josko sen aloittaminen olisi sitten kuitenkin huomisen to do -listalla ennen illan grillivieraita.


Tuo naapurilta lainattu puutarhakirjakin odottaa vielä koskemattomana pöydällä. Pelkään vaan, että tuohon kun alkaa tutustumaan, löytyy sieltä kivoja ideoita vaikka kuinka ja ähky sen kuin kasvaa...

Ehkäpä keskityn kuitenkin tämänkin päivän päikkäriajan vain suunnittelemiseen ja ideoimiseen. Hyvin suunniteltu on kuitenkin jo puoliksi tehty. Vai mitä? ;) (Vaikka ei tämä ajattelu kyllä ainakaan niiden ikkunoiden pesemisen kohdalla toimi...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti