keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Homemade raakasuklaa

Pääsiäisenä tuli vihdoin korkattua miehelleni (tai siis yhteiseksi!) ostamani joululahja. Me ei juurikaan ostella toisillemme lahjoja, mutta Leaderin diy-raakasuklaa -paketti houkutteli kaupassa joulun alla ja päätin kääräistä sen pakettiin kuusen alle pieneksi ylläriksi. Meidän pääsiäisherkuttelut olivat siis edes osittain vähän tervellisempiä!Paketista löytyi jauhesekoituspussi, neitsytkookosöljyä ja agavenektaria ja massa oli todella helppo tehdä. Neitsytkookosöljy sulatettiin lämpimässä vesihauteessa, johon sekoitettiin jauhepussin sisältö ja agavenektari. Tämä sekoitettiin tasaiseksi juoksevaksi massaksi ja laitettiin annosmuotteihin. Tämän jälkeen suklaan annettiin jäähtyä kiinteäksi jääkaapissa (noin tunnissa taisi olla jo kiinteää).

Mä oon aiemmin syönyt vaan valmista raakasuklaata ja ihan vastaavaa oli tämä versio. Eihän tämä nyt Fazerin siniselle vedä vertoja, mutta hyvää oli ja ainakin paremmalla omallatunnolla sai herkutella! Koostumus on todella rasvainen tuon kookosöljyn vuoksi ja yksi (tai kaksi!) riittää jo makeanhimon taltuttamiseen. Mantelit ja gojimarjat toivat suklaaseen kivasti rakennetta.

Pakkauksen ainesosia ei ole kuumakäsitelty, joten raakaruoan tapaan aineiden sisältämät entsyymit ovat säilyneet aktiivisina. Näin oikeasti saa täyden hyödyn kaakaon terveysvaikutteista (toisin kuin siitä fasun sinisestä! ;) ) Pakkauksen mukaan kaakao sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa ja n. 10% kaakaon painosta on antioksidantteja. Kaakaossa on paljon mm. magnesiumia, rautaa ja sinkkiä. Raakasuklaa on myös maidoton, gluteeniton, soijaton, sokeriton ja lisäaineeton.
Hauskaa kyllä, että ostin tämän tosiaan itse joululahjaksi, mutta myös siskoni oli ostanut minulle ja miehelleni yhteiseksi vastaavan paketin! Meillä siis odottaa kaapissa testausta vielä Cocovin raakasuklaapaketti! Meillä ei tavalliset suklaat kyllä kaapissa pysy koskemattomina, mutta tällainen, jonka eteen joutuu vähän tehdä työtä, on hyvä olla hätävarana, kun makeanhimo iskee.

Onko raakasuklaa sulle tuttu juttu?
Mitä tykkäät?

2 kommenttia:

  1. Meilläkin odottaa kaapissa cocovin raakasuklaapaketti! Jospa tästä inspiroituneena vaikka tekisin sen tässä joku päivä. Vaikka en suklaata normaalisti syö enkä siitä edes tykkää, raakasuklaa tekee kuitenkin poikkeuksen! Ja se terveellisyys.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä, terveellisyyden nimissä voisin testata toisenkin paketillisen! ;)

      Poista