keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Haaveita uusista terassikalusteista

Kuten mainittua, meidän tämän hetkinen terassipöytä on aivan liian pieni nykyisiin tarpeisiimme. Mahdumme juuri ja juuri ruokailemaan siinä oman perheen kesken, mutta heti jos tulee vieraita, on ulkona ruokailu turhan ahdasta. Nykyinen pöytämme on ostettu Ikeasta ensimmäisen vuokrakaksiomme parvekkeelle ja on mitoiltaan todella pieni neljän hengen pöytä. Pöytä on kooltaan 65cm x 113cm. Meillä parveke on todella vähällä käytöllä, mutta tämän nykyisen pöydän voisi hyvin siirtää sinne ja terassille sopisi hyvin isompi ruokapöytä.

Tällainen ryhmä terassilla on tällä hetkellä. Kuvat viime kesältä.
Aluksi mietin, että pöydän tulisi olla kuuden hengen, mutta toisaalta reilun kokoinen neljän hengen pöytä olisi varmasti parempi. Pöydän päihin voisi hyvin istuttaa kuitenkin vielä kaksi ihmistä ja pieni lasten pöytäryhmä meiltä löytyykin erikseen. Myös jatkettava pöytä olisi hyvä vaihtoehto.

Mä olen myös pitkään haaveillut sohvaryhmästä ulos, mutta sellaista ei meidän terassille mahdu millään, jos ruokailumahdollisuuden haluaa säilyttää. Ja miehen kanssa todettiin, että mieluummin pidetään ruokapöytä, kuin vaihdetaan se sohvaryhmään. Ulkona kesällä syömisessä on vain oma fiiliksensä ja grilliruokia olisi ikävä kantaa sisälle syötäväksi.

Kivoja vaihtoehtoja löytyi loppujen lopuksi netistä melko vähän, mutta tässä muutamia varteenotettavia pöytäryhmiä.

Ylemmät pöydät Ikea, alemmat Asko

Näistä mielestäni kivoin on tuo tumma pöytäryhmä oikeassa alakulmassa. Haluaisin kuitenkin ostaa pelkästään uuden pöydän, sillä nykyisissä tuoleissamme ei ole mitään vikaa. Nykyiset tuolimme sopisivat vain kollaasin vasemmassa alareunassa olevaan pöytään. Ikeasta kyllä löytyy myös valkoisen klaffipöydän puunvärinen versio, johon nykyiset tuolit kävisivät parhaiten. 

Kuvat Ikea
Kahden säädettävän tuolin ja tuon klaffipöydän ostaminen voisi olla kuitenkin kaikkein järkevin ratkaisu. Näin saataisiin uusi isompi pöytä, joka sopii vanhoihin tuoleihin ja kuusi tuolia pöydän ääreen, joista kaksi menisi vielä lepokäytössäkin. 

Ja ainahan saa haaveilla, niin tässä kollaasissa vielä muuta pientä kivaa kesäpihalle!

Kukkateline, koristelintuhäkki ja betoninen seinäamppeli Clas Ohlson, riipputuolit Hobby Hall, tarjoiluvaunu Ikea

Nuo betoniset seinäamppelit on mielettömän hienot! Ja jos vain olisi paikka, niin riipputuoli olisi aivan ihana! Ja, ja, ja... Kaikkea ihanaa sitä olisikin!

Mitä sä tekisit? Kokonaan uusi pöytäryhmä modernimmalla värityksellä vai kokoaisitko tumman puun värisen pöytäryhmän vanhojen tuolien ympärille?

2 kommenttia:

  1. Kivoja pöytiä olet katsellut. Itse en ostaisi uusia tuoleja jos vanhoissa ei ole mitään vikaa, joten valitsisin sen jälkimmäisen eli pöytä vanhojen tuolien kaveriksi. Ehkä ne vanhat tuolitkin piristyy kun saa uutta seuraa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhoissa tuoleissa ei tosiaan ole mitään vikaa, joten todennäköisestikin päädytään vain uuden pöydän hankintaan. :)

      Poista