torstai 5. maaliskuuta 2015

Kuvakirjaprojektia

Kuvakirjat ovat ihania, viimeistellyn näköisiä ja niistä on mukava katsella kuvia, mutta *itto, että ovat työläitä tehdä! Teetin Ifolorilla pojan kesä 2014 kirjan viime vuoden puolella, kirjassa on 72 sivua ja satoja valokuvia. Tein tätä iltojen pimeinä tunteina monta tuntia ja todella monena iltana! Lopputulos on kyllä toisaalta sen arvoinen, kirja on ihana muisto viime kesästä ja olemme pojan kanssa katselleet kuvia monta kertaa.
Totesin tätä ensimmäistä kuvakirjaa tehdessä, että kaikki kirjaan halutut kuvat pitää olla tarkasti valittu ja käsitelty sekä siirrettynä valmiiksi omaan kansioon. Helpottaa kummasti tekemistä Ifolorin ohjelmalla. Kirjasta saa kyllä todella kivan näköisen valmiita sivupohjia apuna käyttäen.
Nyt olisi "pieni" projekti saada tehtyä tytöille omat kirjat heidän ensimmäisestä vuodesta. Valokuvia on vain aivan tuhoton määrä ja mun kuvien arkistointilogiikka on hieman hukassa... Olen monessa suhteessa järjestelmällinen ja tarkka, mutta voi kun sen saisi ulotettua sähköisiin tiedostoihin asti! Yritin yksi päivä lasten nukkuessa päikkäreitä aloittaa kuvien läpikäyntiä, poika heräsi alle tunnin unien jälkeen ja eihän siinä ajassa saa kuin aloitettua. Nämäkin projektit taitavat siis mennä yötöiksi.

Vaikka kirjat ovat isotöisiä, niin ovat kyllä kivoja muistoja. Ihan eri fiilis katsella kuvia tällaisesta kirjasta kuin koneelta. Tuleeko sun teetettyä kuvakirjoja tai paperikuvia vai jääkö valokuvat koneen uumeniin?

6 kommenttia:

  1. Mun silmät jätti otsikosta ton kirjan pois, ja tulin vauvaprojektin perässä lukemaan tätä! :D

    Mut ifolorit on ihania! Meillä niitä on tehty myös nummoille ja kummeille lahjaksi! Nyt pitäs taas ottaa projektiksi poikien 1v-1v6kk. Hirvee homma vaan! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kun nyt tarkemmin luen, niin eihän otsikossa puhutakaan vauvoista! xD mitäääää... :DD

      Poista
    2. Hahah! Joo, ei oo eikä tuu vauvaprojekteja! ;) Kirjat on kyllä tosi kivoja lahjoiksikin, mekin tehtiin miehen mummolle yksi. ja ihan käsittämätön homma, tällasen kun kuvittelisi tekevän tosta noin vaan...

      Poista
  2. Meillä on kaikista lapsista vuosikirjat. Kohta pitäisi taas tehdä tytöille yksi sellainen. Työlästä hommaahan tuo on, mutta on ne kivoja muistoja. Mummolle ja papalle menee myös muistoiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne vaan on kivoja muistoja, itselle ja muille läheisille! :)

      Poista
  3. Minäkin tykkään valokuvista tosi paljon, ja varsinkin kun ne on laitettu kansioon tai teetätetty kirjoiksi. Paljon mukavampi katsella oikeita kuvia kuin tietokoneen näytöltä. Mutta onhan se isotöistä, mullakin on iso kasa kuvia laittamatta, koska teen sellaiset askartelukirjat kaikille pojille. Niitä kun rupeaa liimailemaan ja laittamaan tarroja jne, niin aika aikaa vierähtää ihmeesti.

    VastaaPoista