torstai 19. helmikuuta 2015

Keittiön katseenvangitsijat

Keittiö on yksi mun lempparitiloista täällä meillä kotona. Mä olen myös "melko" natsi tuon keittiön siisteyden suhteen ja keittiön oltava siisti tai ahdistaa ja pahasti! Mulla on kyllä vähän paha tapa siirtää kaikki vesilasit ja kahvikupit astianpesukoneeseen, vaikka niitä voisi tosiaan käyttää useammin kuin sen kerran... Jotenkin on vaan kivempi touhuta ja aloittaa ruoan laitto, kun tasot ovat tyhjiä.


Yläkaapiton keittiö voi helposti näyttää kovin persoonattomalta ja meillä väripilkuiksi ja ehkä katseenvangitsijoiksikin keittiössä on valikoitunut sekalainen seurakunta vanhoja yksittäisiä esineitä. Osa on saatu äidiltäni ja osan olen ostellut kirppareilta. Marimekon astiat yhdisteltynä näihin vanhoihin esineisiin näyttävät mielestäni kivoilta muuten pelkistetyssä keittiössä. Näin käyttöastiatkin pääsevät kivasti osaksi sisustusta.


Lisäksi keittiöstä löytyy Granitin musta muistitaulu sekä Ifolorilta tilattu kalenteri lasten kuvilla. Myös musta liitutaulutarra on saanut pysyä paikoillaan vaikka vähän arvoin jo laittovaiheessa kauanko jaksan sitä siinä katsella.


Meillä oli aiemmin keittiössä raidallinen puuvillamatto, joka oli kyllä tosi kivan näköinen, mutta todella ärsyttävä imuroitava. Ostin jo reilusti viime vuoden puolella Kodin1:stä tuon kuvissa näkyvän maton ja se on ollut kyllä ihan nappivalinta. Matto sopii myös ulkotiloihin ja siitä on helppo putsata tahrat ja pysyy hyvin paikoillaan imuroitaessa. Keittiön lattialle kun tuppaa jos jonkinnäköistä murua tippumaan, niin helppo imuroitavuus on kyllä ehdoton ominaisuus keittiön matolle. Meiltä löytyy samanlainen matto eteisen käytävältä ja ulkotiloihin sopiva matto on kyllä erinomainen valinta myös eteistiloihin.Tuon puisen pannunalusen olen muuten itse tehnyt ala-asteen puutyötunnilla. Arabian vanhan kannun löysin joskus kirpparilta pilkkahinnalla, kuten myös nuo peltipurkit. Vanha kahvimylly on peräisin äitini lapsuudenkodista.


Aurinkoisten ilmojen myötä mieli tekisi kipaista kukkakauppaan ja tuoda vähän lisäväriä tuohon saarekkeelle.. Muutama kimppu pirteän värisiä tulppaaneja toisi ihanasti kevään tuntua kotiin!

10 kommenttia:

 1. Teidän keittiö on kyllä ihan mieletön!!!

  VastaaPoista
 2. Mä tykkään teidän keittiöstä aivan mielettömästi! Tyylikäs ja ajaton :) Mä haaveilen meille uutta keittiötä ja tuollaista saareketta (tai niemekettä) jossa toiselle puolelle saisi aamiaispöydän (ja ipanat katselemaan ja auttamaan puuhailussa). Eikös tuo saareke ollut ikea+bauhaus komboa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, niemeke tuo taitaa olla, kun on toisesta päästä kiinni seinässä. Kätevä kyllä joka tapauksessa! Meillä tuo toimii aamiais-, lounas ja iltapalapöytänä! ;) Harvemmin tällä hetkellä syödään ruokapöydän ääressä, kun tyttöjen tuolit on jotenkin niin kätevästi tuossa vieressä... Ja on tosiaan Ikean laatikostoista ja bauhausin tammitasosta itse tehty.

   Poista
 3. Ooh! Teillä on niin ihana keittiö! <3 Jotenkin toi yläkaapittomuus avartaa ja valaisee tilaa valtavasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Nelli! Tykkään itsekin yläkaapittomuudesta tosi paljon. :)

   Poista
 4. Vau teillä on todella ihana keittiö ! :) Tosi kivannäköinen kun ei ole yläkaappeja ja nuo kaikki tavarat hyllyillä, vau ! :)

  VastaaPoista
 5. Mä haaveilen seuraavaan kotiin myös yläkaapitonta keittiötä ja kiva kuulla, että se toimii! Mies kun on vähän epäileväinen asian suhteen.. :D

  on kyllä kaunis keittiö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toimii, kunhan on muuten paljon säilytystilaa. Ehkä tosi pienessä keittiössä ei toimisi, meillä kun ainakin on aika paljon astioita ja kuivatavaraa, että säilytystilaa kyllä tarvitsee.

   Poista