torstai 26. helmikuuta 2015

Katse äidin kesävaatteisiin

Mulla on aina ollut niin vähän vaatteita, että en ole koskaan siirtänyt osaa sisävaatteista varastoon vuodenajan vaihtuessa. Villapaidat ja kesämekot saavat siis olla käden ulottuvilla ympäri vuoden. Jos vaatteita on paljon, on varmasti fiksua pitää vain kuluvan vuodenajan vaatteet esillä ja pikkuhiljaa olisikin aika siirtää katse tulevan kesän vaatetukseen.

Mun vaatekaappi on tällä hetkellä aika hyvällä mallilla, mutta nyt kevään kynnyksellä on mieleen palannut ajatus vajaamittaisista housuista, joista olen haaveillut jo useamman vuoden. Kolmena viime kesänä olen kuitenkin ollut raskaana, juuri synnyttänyt tms ja oma kroppa on ollut vähän hakusessa eikä housuja ole tullut ostettua. Nyt tuntuu, että omat pysyvät mitat on saavutettu ja housuhankinta voisi olla ajankohtainen. Kenkäpuolella puolestaan olisi edelleen tarve matalapohjaisille sandaaleille.

Muutama ideakollaasi, miten haluan kesällä pukeutua:Kaikki kuvat Zalando, Stockmann ja H&M
Mun pukeutumistyyli on melko peittävä ja sama linja jatkuu kyllä kesäisinkin. En tykkää isoista kaula-aukoista, minimitasta hameenhelmassa ja kaikki spaghettiolkaimet ovat myös saaneet jäädä yläasteaikoihin. Polvimittainen hameenhelma, vajaamittaiset tai täysipitkät housut, t-paitahihat ja hihattomat paidat leveillä olkaimilla on enemmän mua. Usein myös hameen kanssa pitää olla t-paitahihat tai 3/4-hihat, muuten olo on alaston! Kesävaataatetuksessa usein peittävä vaate onkin kyllä vilpoisampi kuin paljas iho, tärkeää on vain valita väljähkö malli, vaalea väri ja olla tarkkana materiaalien suhteen. Mielestäni erityisesti pellavavaatteet ovat kesällä mukavan vilpoisia ja hengittäviä.

Ostin viime syksynä useamman uuden topin, sillä ajatuksella, että menevät kesäpaidoista sellaisenaan, mutta sopivat ympäri vuoden bleiserin tai neuletakin alle puettuna. Nämä paidat pääsevät varmasti kovaan käyttöön tulevana kesänä. Lisäksi kaapista löytyy jo valmiina useampi hame ja pari kesämekkoa, joilla pärjään varmasti tämän kesän.

Kuvat Zalando, Crocs ja Boozt.com

Arkikäyttöön tuleville sandaaleille olisi ihan todellinen tarve, kriteereinä:

-matala pohja
- jonkinlainen remmi (että kengät pysyvät jalassa, kun pinkoo noiden kolmen perässä!)
- remmistä huolimatta pitäisi olla helppo laittaa jalkaan
-EI remmiä varpaiden välissä!
-värinä musta tai ruskea
-nahkaa (/crocsin kumiset?)

Pitäisikin lähteä katsastaan, joko kesäsandaalit ovat tulleet kauppojen hyllyille. Ennen kuin parhaat viedään päältä!

Asiasta vielä kukkaruukkuun, olemme miehen kanssa moneen otteeseen päivitelleet viime aikoina, kuinka hyvä ratkaisu oli laittaa pihaa kuntoon ja rakentaa terassi viime keväänä. Silloin tytöt vielä nukkuivat suurimman osan päivästä, joten aikaa touhuamiselle oikeasti oli. Ei varmaan tulisi mitään yrittää tänä vuonna tuonlaista isoa projektia. Kylläpä odotankin, että ilmat lämpenevät ja pääsee nostamaan terassikalusteet esille, grillaamaan ja juomaan iltapäiväkahvit terassilla!

Joko muut ovat alkaneet katsastaa kesävaatetusta kuntoon?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti