tiistai 17. helmikuuta 2015

Jätskitehdas

Sunnuntaina sain hetken omaa aikaa, kun mies leikitti lapsia yläkerrassa. Ompelukone lauloi ja sainkin sillä aikaa aikaiseksi useammankin jätskitötterön. Näitä olen nyt sitten täyttänyt ja ommellut käsin kiinni parina iltana lasten käytyä nukkumaan. Lisäksi tein tuohon saumakohtaan virkatun koristeen, jonka myötä jätskistä tuli entistä suloisempi.
Kaavat näihin on tosiaan omasta päästä ja lopputulokseen olen oikein tyytyväinen. Tosin alkuperäistä kaavaa sain kyllä viilata jonkin aikaa, että tötterön muoto miellytti! Miten näinkin yksinkertaiset muodot voivat välillä tuntua haastavilta, kun ne pitäisi saada kolmiulotteiseen muotoon...

Jätskipallo muodostuu näissä kahdesta puoliympyrästä ja tötterö kolmiosta, jonka suuaukkoon tuleva sivu on kaareva. Ompelin aluksi kartiot, sitten puoliympyrät toisiinsa oikeat puolet vastakkain. Ja lopuksi yhdistin osat työntämällä puoliympyrät kartion sisään (kankaiden oikeat puolet vastakkain). Jätin kääntö- ja täyttöaukon ja täyttämisen jälkeen ompelin käsin kiinni. Virkatun koristeen tein virkkaamalla n. 50 (riippuen tötterön koosta) ketjusilmukkaa, käänsin työn ja virkkasin aina kolme ketjusilmukkaa, jotka kiinnitin kiinteällä silmukalla joka toiseen edellisen kerroksen silmukkaan. Koristeen ompelin lopuksi käsin kiinni saumakohtaan.

Nämä ovat kyllä kiva lisä lasten kotileikkeihin tai lahjaksi annettavaksi!

4 kommenttia:

 1. Eksyin iham vahingossa sun blogiin, ja voi ei mitä ihania jäätelöitä, meidän kolmevuotias rakastaisi tällaisia! :) Pitää ehkä joskus itsekin tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun eksyit tänne ja tervetuloa seurailemaan! :) nämä oli oikeasti yllättävän helppoja tehdä, kun pääsi alkuun.

   Poista
 2. Ihania!
  Millä langalla olet muuten virkannut nuo muffinit? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Selina! Muffinsit tein Mayflower Cotton 8/8 Big langalla, joka on sellaista paksuhkoa puuvillalankaa.

   Poista