lauantai 7. helmikuuta 2015

DIY: vaippakakku!

Mä oon parhaillaan viettämässä yhden pitkäaikaisimman ystäväni Baby Showereita, joten tässäpä ajastetusti ohje vaippakakkuun, jonka tein äidille lahjaksi. Ystävälläni on entuudestaan kaksoset, mutta heidän raskausaikana kutsut jäivät pitämättä, onneksi nyt toisella kierroksella päästiin järjestämään kutsut!

Tämä oli ensimmäinen vaippakakku, jonka tein, ja tätä oli todella kiva tehdä! Jos ei baby showereita juhlita, voi tällaisen tehdä tuoreelle äidille lahjaksi, kun menee vaikka vauvaa ensimmäistä kertaa katsomaan. Taatusti tarpeellinen lahja kauniissa muodossa!


Vaippakakkuun tarvitset:

-paketillinen (56kpl) vaippoja (Pampers 2 ovat ainakin valkoisia ja näyttävät kauniimmilta kakussa)
- talouspaperirullan hylsy
- nauhoja
- alumiinifoliolla/paperilla päälystetty pahvi kakkulautaseksi
- rasvoja, tutteja, body, ruokalappu, sukat tms koristeeksi ja osaksi lahjaa
-sellofaania

Lisäksi alimman kerroksen tekemisessä voi käyttää apuna kakkuvuokaa.


1. Aseta kakkuvuokaan talouspaperirullan hylsy ja täytä vuoka limittäin asetetuilla vaipoilla. Kierrä nauha tiukasti vaippojen ympärille. Kuminauha olisi tähän hyvä apuväline, mutta itseltä ei löytynyt yhtään.
2. Asettele seuraavan kerroksen vaipat samalla tavalla, tässä lisäkädet olisi tarpeen, tai apuvälineenä pienempi irtopohjavuoka. Kierrä taas naru tiukasti ympärille.
3. Nosta varovasti hylsyä ylöspäin, jotta tukea riittää kolmannelle kerrokselle ja asettele taas vaipat limittäin. Älä nosta hylsyä liikaa, ettei tuki katoa alimmasta kerroksesta!


4. Viimeistele ruseteilla ja muilla kauniilla yksityiskohdilla.
5. Lisää halutessasi lahjaan muita vauvatarvikkeita. Itse laitoin vaaleansiniset vauvan sukat ylimmän kerroksen keskikohtaan sekä irralleen sinkkivoiteen ja kaverini tekemän ihanan pehmopupun!


6. Päällystä pahvinpala ja aseta kakku sen päälle. Minä käytin tässä kaapista löytynyttä silkkipaperia, jossa ihania hempeitä vauva-aiheisia kuvia.
7. Kääri sellofaaniin. Sulje rusetilla ja teippaa auki jäävät reunat kiinni.Ja tietysti kortti osaksi lahjaa! 

6 kommenttia:

 1. Vitsi ei käynny pienessä mielessäkään, että voisi vaipat laittaa kakkuun noinkin :D Rullilla mentiin nimittäin!
  Tosi hieno kakku!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mun mielestä näin tehtynä on ehkä kivemman näköinen kuin rullatuista vaipoista. Vaikka hieno kyllä sellainenkin on! :)

   Poista
 2. Haha, ai tuolta se näyttää sisältä. :D mä en raaski tota purkaa ennen ku on pakko. Mutta en ois uskonut, että oli ensimmäinen sun tekemä, hienosti kyllä onnistuit! Ja tuhannesti vielä kiitoksia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Nina! Oli ihana järkätä juhlat ja kakun tekeminen oli tosi kivaa! :) ja aika kauan tätä varmaan voi säästellä, kakkosen vaipat saattaa kuitenkin mennä kohtuu kauankin...

   Poista