torstai 29. tammikuuta 2015

Pihistä/panosta olohuone

Olohuoneen sisustus on mun mielestä ehkä tärkein koko kodissa. Olohuoneessa vietetään usein paljon aikaa ja huonekalujen tulee olla kestäviä, pitkäikäisiä ja tietysti omaa silmää miellyttäviä. Verkkokaupat ovat pullollaan eri vaihtoehtoja huonekaluista mattoihin ja valaisimiin. Tarjolla on myös paljon hyvin samankaltaisia huonekaluja aivan eri hintaluokista. Keräsin alle esimerkit omaa silmää miellyttävistä kokonaisuuksista kahdessa eri hintaluokassa.


Panosta:
1. Arctic senkki 1437€
2. Adea-sohva 3638€
3. Tablo pöytä 390€
4. BoConcept matto 519€

yhteensä: 6303€Pihistä:

1. Bess senkki 499€
3. Söderhamn sohva 819€
4. Yumi sohvapöytä 199€
5. Tanger ryijymatto 209€

yhteensä:  1795€

Kallis hinta ei valitettavasti aina takaa laatua, mutta mielestäni etenkin sohvan osalta ei välttämättä kannata ostaa sitä halvinta. Istuinmukavuus on tietysti se tärkein ja itse en ostaisi sohvaa koeistumatta ja -makaamatta. Myös kankaan laatu vaikuttaa paljon käyttöikään ja ulkonäköön, halpa kangas saattaa lörpähtää jo muutamassa vuodessa. Jos nyt lähtisin sisustamaan olohuonetta uudestaan, panostaisin ehdottomasti sohvaan ja mattoon ja tinkisin sitten muiden kalusteiden osalta.

Mä olen itse haaveillut meille uudesta sohvasta jo jonkin aikaa. Meidän nykyinen sohva on Bellus merkkinen ja ostettu viitisen vuotta sitten. Selkänojatyynyt ovat irralliset ja ne menettivät muotonsa jo hyvän aikaa sitten. Niitä saa olla jatkuvasti pöyhimässä, että ovat mukavat ja kivan näköiset. Lisäksi istuinpehmusteet ovat löystyneet ikävästi ja kangas venähtänyt. Mielestäni viisi vuotta on kuitenkin lyhyt käyttöikä sohvalle ja ottaen huomioon, että kulahtaminen on tapahtunut jo aikaa sitten, en voi kyllä millään suositella nykyistä sohvaa kenellekään. Ainut hyvä asia on, että päälliset on irrotettavat ja pestävät!

Tuota meidän olohuonetta pitäisi varmaan miettiä vaan uudestaan ennen uuden sohvan ostamista, sillä iso kulmasohva olisi aika ihana! Mahduttaisiin sitten tulevaisuudessakin paremmin koko perhe sohvalle!


Mihin sä panostaisit olohuoneen sisustuksessa?

6 kommenttia:

 1. Teillä on makee olkkari ! :) Meillä panostetaan myös sohvaan ehdottomasti ! Ja telkkariin tietty... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! :) no joo, telkkari on kyllä melko tärkeä olkkarissa, meille sopisi hyvin isompikin töllö! Ollaankin joskus mietitty, että siirrettäis nykyinen meidän makkariin ja ostettais reilusti isompi alakertaan. Ehkä sitten, kun lapset on vähän isompia, niin voivat keskenään katsella lastenohjelmia yläkerrassa, ja tosiaan aikuisten makkarissa, lasten omiin huoneisiin en laittaisi telkkaria vielä pitkään aikaan!

   Poista
 2. Meillä panostettiin sohviin. Hetken imetin huonolla sohvalla ja sit ostettiin kaks kunnon sohvaa. Lisäksi löydettiin esittelykappaleena olleet valkoiset Lundian kirjahylly ja tv-taso puolen hintaan, niistä olen tykännyt kovasti! Olohuoneesta löytyy myös mun vanha kirjoituspöytä lapsuuden ajalta ja kirpparilta löydetty lähes sata vuotias piironki... :) tällä hetkellä mun sisustusajatus on että ostetaan vain laadukkaita ja pitkäikäisiä kalusteita tai sitten käytettynä. Esim lapsen jatkettava sänky ostettiin käytettynä kun sitä ei ole tarkoitus käyttää 20 vuotta, mut lapsen huoneesta hoitopöydältä vapautuneeseen tilaan ostettiin Lundian pieni hyllykkö, joka sopii hyvin sinne mut jatkossa tarpeen mukaan moneen muuhunkin huoneeseen / tarkoitukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on minustakin hyvä ajatusmaailma, itseä kauhistuttaa ajatus kertakäyttöhuonekaluista ja siitä, että sisustus laitetaan parin vuoden välein uusiksi... Esittelykappaleista ja 2-laadun tuotteista voi tehdä todella hyviä löytöjä!

   Poista
 3. Meillä on ihan kamala sohva. Olen (aivan liian usein) maininnut siitä myös blogissani. Siihen on tulossa kohta muutos, kun saamme uuden sohvan, jonka teetimme Pohjanmaan kalusteella. Hinta kirpaisi, mutta laatu maksaa ja 10 vuoden takuu. Satsaamme olohuoneessa siis eniten sohvaan ja mattoon..tai ainakin luulimme satsaavamme. Matto osoittautuikin hintaan nähden huonoksi ostokseksi. Harmittaa, mutta ei voi mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esittelethän blogin puolella uutta sohvaanne!? Ja sohvissa laatu kyllä tosiaan maksaa, mutta jos kerralla panostaa, niin pitäisi sitten myös kestää pitkään. Itseä on vähän houkuttanut myös ajatus esim 50-luvun sohvan ostamisesta ja sen uudelleen verhoiluttamisesta. Vanhat sohvat ovat ilmeisesti paljon laadukkaampia kuin uudet, ainut vaan, että ne harvemmin ovat kovin isoja eikä ole sellaisia löhöilysohvia! ;)

   Poista